Lenfatik malformasyon ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Lenfatik malformasyon ne demek?​

Giriş Lenfanjiyom, lenfatik sistemin doğuştan malformasyonudur ve yenidoğan döneminde baş ve boyun bölgesinin en sık görülen doğuştan kistik malformasyonlardan biridir. Lenfatik damarlarla venöz sistem arasında nedeni bilinmeyen bir nedenle bağlantının oluşmaması sonucu gelişir.

Lenfanjiom nedir nasıl tedavi edilir?​

Kistik lenfanjiom tedavisinde cerrahi tedavi dışında, basit drenaj, aspirasyon, radyasyon, lazer tedavisi, sklerozan ajan enjeksiyonu da kullanılmaktadır. Son yıllarda lenfanjiom tedavisinde bleomisin ve picibanil (OK-432) sklerozan tedavi uygulamaları ile başarılı sonuçlar alındığı bildirilmektedir.
Lenfanjiom ne demek tip?
Lenfanjiomlar lenfatik sistemin gelişiminin duraksamasından kaynaklanan ve lenf damarlarının genişlemesi ile karakterize bir anomalidir. Günümüzde lenfatik malformasyon olarak isimlendirilmektedir. Çocukluk çağının en sık görülen ikinci benign vasküler tümörüdür.
Lenfanjioma Sirkumskriptum nedir?
Lenfanjioma sirkumskriptum (LS), deri ve subkutan dokuları etkileyen nadir bir vasküler malformasyondur. Genellikle renksiz sıvı, bazen kan ile dolu, ince duvarlı vezikül kümeleri ile karakterizedir. Lezyonlar kurbağa yumurtasını andıran görünüme sahiptir.

Arteriovenöz malformasyon neden olur?​

AVM hastalığı kalıtsal değildir. Bu hastalığın nedeni ise tam olarak bilinmemektedir. Hastalık, kanamış olup olmamasına ya da beyindeki yerleşim yerine bağlı olarak gruplandırılabilir. Büyüklüğü ile yerleşim yeriyle beraber toplardamar ağının yapısına göre sınıflandırılması da yapılmaktadır.

Lenfanjiom en sık nerede görülür?​

Lenfanjiomlar lenfatik sistemin nadir görülen konjenital proliferasyonudur. Sıklıkla çocuk yaşlarda tanı konulur. [1] Erişkinlerde oldukça nadirdir. [2,3,4] Baş ve boyun bölgesi en sık görüldükleri bölgedir.[5,6,7,8] Tedavide tercih edilen yöntem total eksizyondur.
Kistik Lenfanjiom nedir?
Kistik Lenfanjiom çoçuk ve genç erişkinlerde görülen nadir, konjenital selim bir kitledir. Sıklıkla baş-boyun, nadiren karında görülür. Kistik lenfanjiomun jejunal yerleşimi oldukça nadirdir. Klinik, bası bulgularına yada oluşan komplikasyonlara (enfeksiyon, torsiyon, rüptür, kanama) bağlıdır.
Sirkumskriptum ne demek?
Özet: Lenfanjioma sirkumskriptum, deriyi tutan ve alttaki subkütan yağ dokusuyla kaslara da yayılabilen lenfatik bir malformasyondur. Nadir rastlanan dil ve dudak tutulumu ile seyreden 14 yaşındaki erkek hasta sunulmuştur.

Geri