Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lejyoner hastaligina ne iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lejyoner hastalığına ne iyi gelir?​

Lejyoner hastalığı tanısı alan hastalar genellikle hastaneye yatırılarak tedavi edilir. Hastanede uygulanan tedavi şunları damar içi antibiyotik tedavisi ve oksijen desteğiniz içerebilir. Hasta iyileşmeye başladığında evde ağız yoluyla antibiyotik tedavisine devam edebilir.

Yaz aylarında neden hasta oluruz?​

“Yazın ortasında da hasta olunur mu?” dedirten bu durum çoğunlukla klimalar, soğutma sistemleri ve havuzlardan bulaşan lejyoner hastalığına işaret ediyor.

Yazın klima hasta eder mi?​

Yazın klima hasta eder mi?
Ani sıcak ve soğuk hava değişimleri, kalp krizi riskini dahi artırabilir ve ayrıca değişken hava akımları migren krizine neden olabilir. Ani sıcaklık değişimi nedeniyle, farenjit, sinüzit, orta kulak iltihabı, bademcik enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir” dedi.

Klima soğuk algınlığına ne iyi gelir?​

Klima soğuk algınlığına ne iyi gelir?
Klima çarpması boğaz ağrısı ve kasılmaları önlemek için antioksidan etkili yeşil çay içebilirsiniz. Yeşil çayı çeşitli aromalarla tatlandırabilirsiniz. Limon, karanfil ve tarçın eklediğinizde oluşan öksürük ve balgam da hafifleyecektir.

Klima mikrobu nasıl önlenir?​

– Metalik iyonizasyon yöntemiyle de dezenfeksiyon yapılabilir. Bu yöntemde özel elektrotlar tarafından havuz suyuna bakır, gümüş ve çinko iyonları aktarılır. Belirli düzeylere geldiğinde bu iyonlar dezenfeksiyonu sağlamaktadır. Bu yöntem klorla yapılan dezenfeksiyondan daha etkili bulunmuştur.

Lejyonella nasıl önlenir?​

Lejyoner hastalığının meydana gelmesini önlemek için binalardaki havalandırma ve su sistemlerinin endüstriyel standartlara göre düzenli bakımı yapılmalıdır. Duş başlıkları ve hortumları sökülmeli ve düzenli olarak temizlenmelidir.

Sıcak hava insanı hasta eder mi?​

Sıcak hava insanı hasta eder mi?
Dr. Yiğit, sıcak havalarda beslenme konusun hayati önem taşıdığını vurgulayarak, ”Bir kere terleme ile çok su kaybedileceği için vücutta pıhtılaşma eğilimi artar. Bu da enfarktüs oluşumunu ya da bir kalp hastalığını, kalp krizi riskini tetikler.

Yazın hasta olunca ne yapılmalı?​

Yazın hasta olunca ne yapılmalı?
Yaz gribinden korunmak mümkün!
- Dengeli beslenin,
- Diğer hava kirliliğine neden olan etkenlerden uzak durarak kısmen korunun,
- Bu dönemde diyet yapmayın,
- Bol su ve sıvı tüketin,
- Çok soğuk/buzlu su vb. içecekler tüketmeyin,
- Meyve ve sebze ağırlıklı beslenin,
- Uyku ve istirahate dikkat edin,
- Güneş etkisinde fazla kalmayın,

Yaz Rüzgarı hasta eder mi?​

Islak saç, aşırı rüzgar ya da yağmur ne soğuk algınlığına ne de gribe sebep olamaz.

Sıcak klima hasta eder mi?​

Özellikle sıcak havada terlemiş bir şekilde klimalı alana girdiğinizde kas iskelet sistemi açısından sağlığınızı riske atabilirsiniz. Terli olan bölgelerin üzerine soğuk havanın gelmesi ve terin bu şekilde kuruması kasların kasılmasına ve sonucunda ağrılara neden olabilir.

Klima çarpması belirtileri ne iyi gelir?​

Klima çarpması belirtileri ne iyi gelir?
Klima Çarpmasının Tedavisi Nedir?
- Klima çarpmasının baş ağrısı gibi semptomları için doktorunuzun ya da eczacınızın önerdiği ağrı kesicileri alabilirsiniz.
- Eğer kas ağrısından muzdaripseniz bu durumda ılık bir duş, ağrılarınızı hafifletmek için en büyük yardımcılarınızdan!

Klima mikrobu ne demek?​

Klima mikrobu ne demek?
Klima mikrobu olarak bilinen ‘legionella pneumophila’ klimaların filtre sistemlerinde, uygun nem ve ısıda çoğalıp buralardan ortam havasına dağılır. Havaya dağılan bu bakterinin solunum yolu ile kişilerin vücuduna girmesi sonucu hastalık oluşur. Bu hastalığa ‘lejyoner hastalığı’ denir.

Legionella pneumophila nasıl bulaşır?​

Legionella içeren su aerosollerinin solunmasıdır. Diğer önemli bulaşma yolu, Legionella içeren suyun aspirasyonu sonucu orofarinkse yerleşmiş bakterinin solunum yollarına geçmesidir. İnsandan insana bulaş yoktur.

Lejyoner hastalığı kaç gün sürer?​

Pontiak ateşi olarak bilinen hafif bir lejyoner hastalığı şekli, ateş, titreme, baş ağrısı ve kas ağrısı gibi daha hafif belirtilerle seyreder. Pontiak ateşi akciğerleri etkilemez ve belirtileri genellikle 2 ila 5 gün içinde geçer.
 
Lejyoner hastalığına yakalanan hastalar genellikle hastanede yatarak tedavi edilirler. Tedavi genellikle damar içi antibiyotiklerin ve oksijen desteğinin kullanımını içerir. Hastalar iyileşmeye başladıklarında evde de ağızdan antibiyotik tedavisine devam edebilirler. Lejyoner hastalığının yaygın olarak yaz aylarında görülmesi ise klimalar, soğutma sistemleri ve havuzlardan bulaşmasından kaynaklanabilir.

Klimanın neden olabileceği rahatsızlıklar arasında ani sıcak-soğuk hava değişimlerinin kalp krizi riskini artırabileceği, değişken hava akımlarının migren krizine neden olabileceği belirtilmiştir. Ayrıca klima mikrobu olan Legionella pneumophila'nın solunması sonucu lejyoner hastalığına sebep olabileceği kabul edilmektedir.

Klima mikroplarını önlemek için binalardaki havalandırma ve su sistemlerinin düzenli bakımının yapılması, duş başlıklarının ve hortumlarının temizlenmesi önerilmektedir. Klima çarpması belirtileri olan baş ağrısı ve kas ağrılarını hafifletmek için doktor ya da eczacının önerdiği ağrı kesiciler kullanılabilir, ayrıca kas ağrıları için ılık duş almak da yardımcı olabilir.

Lejyoner hastalığının hafif bir formu olan Pontiak ateşi genellikle 2 ila 5 gün içinde belirtilerle iyileşebilir. Bu hastalığın önlenmesi için su sistemlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımının yapılması önemlidir. Sıcak hava da insanı hastalandırabileceğinden dengeli beslenme, su tüketimine dikkat etme ve uygun dinlenme önlemleri alınmalıdır.
 
Geri
Üst