AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

LEEP sonrasi akinti normal mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.109
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

LEEP sonrası akıntı normal mi?​

LEEP konizasyon işlemi sonrasında rahim ağzının tam olarak iyileşmesi 1.5 ayı (6 hafta) bulmaktadır. Bu iyileşme döneminde kanlı sulu akıntılar veya ara sıra hafif vajinal kanamalar görebilmekteyiz. Bu durumlar iyileşmenin doğal bir süreci olduğundan önem arzetmemektedir.

LEEP sonrası kanama kaç gün sürer?​

LEEP sonrası kanama kaç gün sürer?
Leep konizasyon ameliyatı sonra hiç kanama olmayabilir. Ameliyat sonrası kanama olursa bu kanama genellikle leke tarzındadır. Leke tarzında kanamayı normal kabul etmek gerekir. Bu tarz kanama 15 gün sürebilir.

LEEP sonrası akıntı kaç gün sürer?​

LEEP sonrası akıntı kaç gün sürer?
LEEP (Loop Electrosurgical Excision Procedure ) Elektrokoter ile rahim ağzındaki hücre çoğalmasının olduğu bölge şekildeki gibi bir nevi tıraşlanarak temizlenir. Normal şartlarda işlem 15-20 dk kadar sürer. İşlem sonrası hastanın az az kanaması birkaç gün sürer, akıntısı 2-3 hafta devam eder.

LEEP tehlikeli mi?​

Hamileliği engelleyen bir durum olmamasına rağmen leep konizasyon ameliyatı olanlarda erken doğum riski bulunmaktadır. Leep işlemi sonrası bu risk düşük olmakla birlikte rahim ağzının kısalmasına bağlı erken doğum riski ortaya çıkabilmektedir.

Leepten sonra kanama ne kadar sürer?​

Leepten sonra kanama ne kadar sürer?
Leke tarzında kanamayı normal kabul etmek gerekir. Bu tarz kanama 15 gün sürebilir. Leep konizasyon işlemi sonrası doku dökülmesine bağlı olarak akıntılı bir süreç olabilir.

LEEP işlemi ne kadar sürer?​

LEEP işlemi ne kadar sürer?
Leep konizasyon ameliyatı 15-20 dakika süren cerrahi bir işlemdir.

LEEP hangi durumlarda yapılır?​

Leep konizasyon neden yapılır? Leep konizasyon ameliyatı genellikle rahim ağzında HPV enfeksiyonun neden olduğu hücre değişikliklerinin hem tanı hem tedavisi amacıyla uygulanır. Özellikle de CIN 2 ve CIN 3 tanıları için uygulanan bir cerrahi prosedür olarak ön plana çıkar.

CIN 3 kendiliğinden geçer mi?​

CIN 3 kendiliğinden geçer mi?
Çünkü hiçbir müdahale olmadan CIN-1’lerin çoğu kendiliğinden kaybolur. TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ? CIN-2 ve 3 tespit edildiğinde ise rahim ağzı kanserine dönüşme olasılığı yüksektir ve bu süre yaklaşık 1-5 yıl kadardır. Bu yüzden; CIN-2 ve 3 olgularında ise tedavi yapılması gereklidir.

LEEP sonrası kanama olur mu?​

LEEP sonrası kanama olur mu?
İşlem sonrası koyu kahverengi-siyah akıntı, bazen de lekelenme şeklinde kırmızı, hafif kanamanızın olması normaldir. Nadir durumlarda leep işleminden 10-15 gün sonra bile aşırı miktarlarda kanama görülebilir. Leep sonrası nadir olarak görülen bir diğer yakınma da ağrıdır.

Konizasyon sonrası kanama olur mu?​

LEEP ve Konizasyon Sonrası İyileşme Süreci İşlemden sonra yaklaşık 3 hafta kanama veya kanlı akıntı olacaktır. Kanama için tampon tercih edilmemeli onun yerine ped kullanılmalıdır. Üç hafta süreyle cinsel ilişkiden de kaçınılmalıdır.

Rahim ağzı kendini yeniler mi?​

Rahim ağzı kendini yeniler mi?
Rahim ağzını oluşturan hücreler de sürekli kendini yenileyerek bu organın devamlılığını sağlarlar. Bu yaşam döngüsü yeni hücrelerin oluşup, eski hücrelerin dökülmesi ile devamlılığını korur. Smear testi (PAP Smear) de rahim ağzından dökülen hücrelerin bu konuda yetişmiş patologlar tarafından değerlendirilmesini içerir.
 
LEEP sonrası akıntı ve kanama konuları oldukça önemli bir iyileşme sürecini kapsar. LEEP konizasyon işlemi sonrasında rahim ağzının iyileşmesi genellikle 6 hafta kadar sürebilir. Bu süreçte kanlı sulu akıntılar veya hafif vajinal kanamalar normal kabul edilir ve endişe verici değildir. İyileşme sürecinde oluşan bu tür akıntılar ve kanamaların vücudun doğal tepkileri olduğunu unutmamak önemlidir.

LEEP sonrası kanama genellikle leke tarzında olabilir ve bu durum normal kabul edilmelidir. Kanama varsa genellikle 15 gün kadar sürebilir. Ancak her hasta farklı olabilir, bu nedenle kanama süresi kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir.

LEEP sonrası akıntı ise genellikle işlemden sonraki 2-3 hafta devam edebilir. İşlem sonrasında hafif akıntılar normaldir ve vücudun iyileşme sürecinin bir parçasıdır.

LEEP konizasyon ameliyatının beraberinde getirdiği risklerden biri erken doğum riskidir. Rahim ağzında yapılan cerrahi müdahaleler, gebelik sırasında erken doğum riskini artırabilir. Bu nedenle, leep konizasyon ameliyatı sonrasında gebe kalmayı planlayan kişilerin doktorlarıyla detaylı bir şekilde konuşmaları ve riskleri değerlendirmeleri önemlidir.

Konizasyon sonrası kanama normal kabul edilse de aşırı miktarlarda veya uzun süre devam eden kanama durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Ayrıca, cinsel ilişkiden belirli bir süre kaçınılması önerilir ve doktorun önerileri doğrultusunda hareket edilmelidir.

Rahim ağzı sürekli kendini yenileyen bir organdır. Bu nedenle rahim ağzı hücreleri sürekli olarak aşınır ve yenilenir. Smear testi gibi yöntemlerle bu süreç izlenebilir ve erken teşhis ile olası sağlık sorunları engellenebilir. Rahim ağzının kendini yenileme kapasitesi, sağlıklı bir şekilde devam eder ve bu süreç doğal bir döngü içinde gerçekleşir.
 
Geri
Üst