LEED bina tipleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

LEED bina tipleri nelerdir?​

LEED sertifikası tüm yapılar için alınabilmektedir.

LEED uzmanlık belgesi nasıl alınır?​

LEED AP Sertifikası GBCI tarafından verilmektedir. LEED AP Sertifikasına sahip olmak için GBCI tarafından yapılan 2 sınavda başarılı olunmalıdır. İlk sınavda başarılı olunması durumunda “Green Associate” Sertifikası alınmakta olup, LEED AP olabilmek için ikinci sınavda da başarılı olmak gerekmektedir.
Breeam ve LEED nedir?
BREEAM, yönetim, enerji, ulaşım, malzeme ve atık kategorileri ve kirlilik için ödüller veren çok özellikli derecelendirme sistemidir. 500.000’den fazla BREEAM sertifikalı bina bulunmaktadır ancak 407 adet bina İngiltere dışında sertifika almıştır.

LEED sertifikalı binalar nedir?​

LEED Sertifikası, USGBC (United States Green Building Council), yani Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilmiş, yeşil binaları derecelendiren bir sistemdir. Sertifikanın amacı, bina ve kent ölçeğinde çevreye duyarlı tasarım, uygulama ve işletme standartlarını geliştirmek ve yaymaktır.

LEED Gold sertifikası nedir?​

LEED sertifikası nedir? LEED sertifikası, enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu bina sertifikasyon sistemidir. 1998 yılından itibaren uygulanmaya başlanan ve Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED sertifika sistemi, tüm dünyada kabul görmektedir.
Yeşil bina uzmanı nasıl olunur?
Öncelikle 18 yaş ve üzerinde olmanız gerekli. Green Associate sınavı için zorunlu olmamakla beraber mutlaka eğitim almanız gerekli. LEED AP sınavına girebilmeniz için kayıtlı bir LEED projesi ile ilgili bir staj/tecrübenizin olması isteniyor. Projenin kayıt tarihinden itibaren 3 yıl içinde başvurmalısınız.

DGNB sertifikası nedir?​

“DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen/Alman Sürdürülebilir Bina Sertifikası), kaliteye önem veren bir bakış açısı içeren, yapı planlaması ve değerlendirilmesi amacıyla Alman Sürdürülebilir Bina Konseyi ve Ulaşım, İnşaat ve Kentsel İlişkiler Birleşmiş Bakanlığı ortaklığında oluşturulmuş bir sistem.
 
Geri
Üst