SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Leblebi Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 avuç tuzsuz sarı leblebi
3 yemek kaşığı şeker
Çeyrek su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Leblebi Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle leblebileri buzdolabı poşetine alıp merdane yardımı ile un kıvamına getirelim (robotta kullanabilirsiniz ben taneli seviyorum diye kırıyorum)
Tencereyi kısık ateşte ısıtalım tereyağ ekleyip eriyince leblebi ununu koyalım ve kavuralım.
Kokusunu çıkınca içine şekeri ekleyip karıştıralım.
Şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
Şeker eriyince içine vanilya ve tarçını alıp bir iki cins çevirelim sütü ekleyelim karıştıralım (un helvası üzere sıvıyı sevmiyor )
5 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
İlk sıcağı çıkınca hal verelim (hızlı olun soğuyunca form sıkıntı veriliyor ben tek lokmalık olarak hazırladım ) servise hazır.
Leblebi Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 avuç tuzsuz sarı leblebi
3 yemek kaşığı şeker
Çeyrek su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Leblebi Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle leblebileri buzdolabı poşetine alıp merdane yardımı ile un kıvamına getirelim (robotta kullanabilirsiniz ben taneli seviyorum diye kırıyorum)
Tencereyi kısık ateşte ısıtalım tereyağ ekleyip eriyince leblebi ununu koyalım ve kavuralım.
Kokusunu çıkınca içine şekeri ekleyip karıştıralım.
Şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
Şeker eriyince içine vanilya ve tarçını alıp bir iki cins çevirelim sütü ekleyelim karıştıralım (un helvası üzere sıvıyı sevmiyor )
5 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
İlk sıcağı çıkınca hal verelim (hızlı olun soğuyunca form sıkıntı veriliyor ben tek lokmalık olarak hazırladım ) servise hazır.
Leblebi Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı