Lebeniye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lebeniye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram et
1 fincan pirinç
1 su bardağı nohut
Tuz
Yeterli ölçüde kemik suyu
Meyanesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
Üzerinin sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı nane

Lebeniye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etler haşlanır. Pirinç yıkanır, haşlanan etlere ek edilir.
Pirinçler bir ölçü haşlandıktan sonra nohutlar da tencereye alınır.
Bu ortada yoğurt, un ve yumurta da öbür bir kapta çırpılır.
Üzerine yavaş yavaş tenceredeki sudan dökülür ve süratlice çırpılır.
Yoğurt ılımaya başlayınca etlerin üzerine boşaltılır ve bu halde kaynatılır.
Son olarak tereyağ, sıvı yağ ısıtılır, üzerine nane ek edilir.
Yemeğin içine naneli sos dökülür. Sıcak servis edilir.
Lebeniye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst