SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Lebeniye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram et
1 fincan pirinç
1 su bardağı nohut
Tuz
Yeterli ölçüde kemik suyu
Meyanesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
Üzerinin sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı nane
Lebeniye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etler haşlanır. Pirinç yıkanır, haşlanan etlere ek edilir.
Pirinçler bir ölçü haşlandıktan sonra nohutlar da tencereye alınır.
Bu ortada yoğurt, un ve yumurta da öbür bir kapta çırpılır.
Üzerine yavaş yavaş tenceredeki sudan dökülür ve süratlice çırpılır.
Yoğurt ılımaya başlayınca etlerin üzerine boşaltılır ve bu halde kaynatılır.
Son olarak tereyağ, sıvı yağ ısıtılır, üzerine nane ek edilir.
Yemeğin içine naneli sos dökülür. Sıcak servis edilir.
Lebeniye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram et
1 fincan pirinç
1 su bardağı nohut
Tuz
Yeterli ölçüde kemik suyu
Meyanesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
Üzerinin sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı nane
Lebeniye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etler haşlanır. Pirinç yıkanır, haşlanan etlere ek edilir.
Pirinçler bir ölçü haşlandıktan sonra nohutlar da tencereye alınır.
Bu ortada yoğurt, un ve yumurta da öbür bir kapta çırpılır.
Üzerine yavaş yavaş tenceredeki sudan dökülür ve süratlice çırpılır.
Yoğurt ılımaya başlayınca etlerin üzerine boşaltılır ve bu halde kaynatılır.
Son olarak tereyağ, sıvı yağ ısıtılır, üzerine nane ek edilir.
Yemeğin içine naneli sos dökülür. Sıcak servis edilir.
Lebeniye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı