SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
6 su bardağı su
Tuz
Koftesi için;
200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftesini hazırlıyoruz. Bunun için kıymayı,rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırıp yoğuruyoruz.
Hazır olan köfte harcından nohut büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz.
Diğer yandan tencereye yıkanmış pirinci bir su bardağı su ile haşlıyoruz.
Pirinçler yumuşayınca içerisine bir su bardağı nohutu ekleyip suyunu ek ediyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
Meyanesi için yoğurdu,unu ve limon suyunu tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
Kaynayan tencereden bir kaç kepçe kaynar su alıp meyaneye ekleyip karıştırıyoruz.
Meyaneyi tencereye boşaltıp bir yandan süratlice karıştırmaya devam ediyoruz.
Köfteleri tereyağıyla birlikte tavada kızartıyoruz.
En son nane ekleyip karıştırdıktan sonra çorbanın içerisine ek ediyoruz.
Bu biçimde de beş dakika kadar kaynatıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
6 su bardağı su
Tuz
Koftesi için;
200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftesini hazırlıyoruz. Bunun için kıymayı,rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırıp yoğuruyoruz.
Hazır olan köfte harcından nohut büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz.
Diğer yandan tencereye yıkanmış pirinci bir su bardağı su ile haşlıyoruz.
Pirinçler yumuşayınca içerisine bir su bardağı nohutu ekleyip suyunu ek ediyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
Meyanesi için yoğurdu,unu ve limon suyunu tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
Kaynayan tencereden bir kaç kepçe kaynar su alıp meyaneye ekleyip karıştırıyoruz.
Meyaneyi tencereye boşaltıp bir yandan süratlice karıştırmaya devam ediyoruz.
Köfteleri tereyağıyla birlikte tavada kızartıyoruz.
En son nane ekleyip karıştırdıktan sonra çorbanın içerisine ek ediyoruz.
Bu biçimde de beş dakika kadar kaynatıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı