AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lazer epilasyon olanlar Kemoterapi gorebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
107.103
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lazer epilasyon olanlar Kemoterapi görebilir mi?​

Lazer epilasyon kanser tedavisine engel mi: Lazer epilasyon ile kanser tedavileri içinde öne çıkan kemoterapinin hiçbir bağı söz konusu değil. Yani lazerden dolayı tedavinin olumsuz etkilenmesi gibi bir ihtimal yoktur.

Kanser hastaları neden lazer epilasyon yaptıramaz?​

Kanser hastaları neden lazer epilasyon yaptıramaz?
Kemoterapi ve diğer hastalıklara dikkat edilmelidir Beyaz renk kıl köklerinde renk pigmenti bulunmadığı için lazer epilasyon uygulaması yapılamamaktadır. Bu yüzden kadınlarda da erkeklerde de yaş bir ölçüt olmaktadır. Aynı zamanda kemoterapi alanlar ve hamile olanların da lazer epilasyon yaptırması önerilmemektedir.

Lazer epilasyon hücreleri öldürür mü?​

Lazer epilasyon Buz Lazer gibi FDA onayına sahip güvenli cihazlarla uygulandığında yan etki riski olmayan bir uygulamadır. Lazer epilasyonun vücuda zarar verdiğine dair hiç bir vaka bulunmamaktadır.

Lazer epilasyon kanser tedavisini engeller mi?​

Lazer epilasyon kanser tedavisini engeller mi?
Lazer epilasyon işleminin kansere sebep olabileceği söylentisi doğru değildir. Lazerler saç, kıl köklerini hedef alacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Lazerler epilasyon sırasında lazerler, cildin hücrelerinden geçip sadece derinin üst tabakalarına ulaşır.
Kanser tedavisinden sonra lazer yapılır mı?​
Lazer epilasyon tedavisini; kanser hastalarına, bronz ciltlere, cilt hastalığı olan kişilerde, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlara uygulamak uygun değildir. Eğer kanser tedaviniz tamamlandıysa ve ilaç kullanmıyorsanız doktorunuzun da onayı ile lazer epilasyon yaptırabilirsiniz.

Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?​

Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?
Lazer epilasyon tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmiyor.

Lazer epilasyon koltuk altına zarar verir mi?​

Koltuk altı kılları için lazer epilasyon uygulaması söz konusu olduğunda, lazerin lenf bezlerine herhangi bir zarar verip vermediği konusu çoğunlukla kaygı yaratmaktadır. Fakat lazer epilasyonun bu bölgedeki bezlerde, gösterilmiş bir zararı bulunmamaktadır.

Lazer terleme yapar mi?​

Lazer terleme yapar mi?
Lazer epilasyonun ter bezlerinin az veya çok çalışmasını etkilediğine dair de herhangi bir veri yoktur. Bu nedenle lazer epilasyonun terlemeyi artırdığını söylemek doğru olmaz. Ancak nadiren de olsa bazen lazer epilasyondan sonra bazı kişilerde terlemenin arttığı yönünde şikayetlere rastlanmaktadır.

Lazer epilasyon da radyasyon var mı?​

Lazer epilasyon cihazları ışın değil, güçlendirilmiş ultraviyole ışığı yayarlar. Cilt üzerine yapılan her lazer atışı, kıl kökü ve tüy gövdesi tarafından emilir. Lazer ışıkları orta deriyi geçemezler ve cilt altında ilerleyemezler. Kısacası, lazer epilasyon radyasyona maruz kalabileceğiniz bir uygulama değildir.

Lazer epilasyon kanseri tetikler mi?​

Lazer epilasyon kanseri tetikler mi?
Hemen söyleyelim günümüzde lazer epilasyonun kansere neden olduğuna dair herhangi bir bulgu yoktur. Lazer epilasyon 90’lı yılların ortalarından bu yana yaygın bir şekilde uygulanabildiğinden beri, lazer epilasyon sebebi ile kanser olduğu doğrulanmış bir vaka mevcut değildir.
 
Merhaba! Lazer epilasyon ve kanser tedavisi ile ilgili merak ettiğiniz konuları detaylıca açıklamak isterim:

**Lazer epilasyon kanser tedavisine engel mi?**
Lazer epilasyon ile kanser tedavileri arasında bir bağlantı bulunmamaktadır. Bu sebeple lazer epilasyonun kanser tedavilerini olumsuz etkileme gibi bir durumu söz konusu değildir.

**Kanser hastaları neden lazer epilasyon yaptıramaz?**
Kanser hastaları genellikle lazer epilasyon yaptırmamalıdır çünkü bu tedavi sırasında kullanılan lazer ışığı, beyaz renkli kıl köklerini etkilemekte zorlanabilir. Ayrıca kemoterapi alan ya da hamile olan bireylerin de lazer epilasyon yaptırmaları önerilmez.

**Lazer epilasyon hücreleri öldürür mü?**
Güvenli cihazlarla uygulandığında, lazer epilasyon hücreleri öldürmez. Bu uygulama FDA onaylı olup, yan etki riski minimum seviyededir ve vücuda zarar vermez.

**Lazer epilasyon kanser tedavisini engeller mi?**
Lazer epilasyonun kanser tedavisini engellediğine dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Lazer epilasyon işlemi genellikle saç ve kıl köklerini hedef alır, cilde zarar verme potansiyeli düşüktür.

**Kanser tedavisinden sonra lazer yapılır mı?**
Eğer kanser tedaviniz tamamlandıysa ve ilaç kullanmıyorsanız, doktorunuzun onayıyla lazer epilasyon yaptırabilirsiniz. Ancak, bronz cilt, cilt hastalığı olanlar ve bazı ilaçları kullanan bireylerin bu işlemi yaptırmaları önerilmez.

**Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?**
Lazer epilasyon önerilmeyen durumlar arasında sedef hastalığı gibi deri rahatsızlıkları olanlar, bazı ilaçları kullanmak zorunda olanlar ve hamile bireyler bulunmaktadır. Özellikle belirli yan etkilere sahip ilaçları kullananların lazer epilasyon yapmamaları tavsiye edilir.

**Lazer epilasyon koltuk altına zarar verir mi?**
Lazer epilasyon koltuk altı bölgesine uygulandığında, lenf bezlerine zarar verme riski bulunmamaktadır. Genel olarak, bu uygulama bölgedeki bezlere herhangi bir olumsuz etki yapmaz.

**Lazer terleme yapar mı?**
Lazer epilasyonun ter bezlerinin çalışmasını etkilediğine dair bir kanıt bulunmamaktadır. Dolayısıyla, lazer epilasyonun terlemeyi artırdığı söylemi doğru değildir.

**Lazer epilasyon da radyasyon var mı?**
Lazer epilasyon cihazları güçlendirilmiş ultraviyole ışığı yayar, ancak radyasyon yaymazlar. Bu sebeple lazer epilasyon uygulaması sırasında radyasyona maruz kalmazsınız.

**Lazer epilasyon kanseri tetikler mi?**
Modern tıbbi verilere göre, lazer epilasyonun kanser oluşumunu tetiklediğine dair bir kanıt bulunmamaktadır. Bu uygulama kansere neden olacak şekilde tasarlanmamıştır ve bu yönde doğrulanmış bir vaka bulunmamaktadır.

Umarım verdiğim bilgiler sorularınıza yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst