AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lazer epilasyon KDV orani nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lazer epilasyon KDV oranı nedir?​

Bu nedenle, lazer epilasyon cihazının teslim veya ithali KDV oranlarını düzenleyen 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesinin Eki II sayılı listenin (B) bölümünün 22. sırası kapsamında % 8 oranında KDV ye tabidir.

Güzellik Merkezi vergisi ne kadar?​

Güzellik Merkezi vergisi ne kadar?
Buna göre, güzellik merkezinizde verilen lazer epilasyon hizmeti KDV oranlarını düzenleyen Kararnamenin yukarıda belirtilen hükmü kapsamında değerlendirilemeyeceğinden genel oranda (% 18) KDV ye tabidir.

Güzellik salonu serbest meslek mi?​

Bu hüküm ve açıklamalara göre lazer epilasyon faaliyetinin serbest meslek kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayıp ticari bir organizasyonu gerektiren bir faaliyet olması nedeniyle bu faaliyetten elde edilen kazancın ticari kazanç olarak vergilendirilmesi gerekmektedir.

Gerçek usulde katma değer vergisi ne zaman ödenir?​

Gerçek usulde katma değer vergisi ne zaman ödenir?
Özetle; KDV beyannamesinin verildiği ayın 26. gününe kadar ödenir.

Gerçek usulde katma değer vergisi nasıl ödenir?​

Gerçek Usulde Katma Değer Vergisi Nereye Ödenir? İster online isterseniz de vergi dairelerine giderek bu vergi türü ödenebilmektedir. Ayrıca devlet bankalarının anlaşmaları neticesinde de ATM ve banka üzerinden de ödenebilmektedir.

Güzellik merkezi açmak için gerekli ustalık belgesi nasıl alınır?​

Güzellik merkezi açmak için gerekli ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Güzellik merkezinde çalışmak için ne yapmak gerekir?​

Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin “Kuaförlük ve Cilt Bakımı” bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların “Güzellik Uzmanlığı” sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır.

Lazer epilasyon KDV oranı %8'dir. Bu oran, 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesinin Eki II sayılı listenin (B) bölümünün 22. sırasında yer almaktadır. Dolayısıyla, lazer epilasyon cihazının teslim veya ithali %8 oranında KDV'ye tabidir.

Güzellik merkezinde sunulan lazer epilasyon hizmeti ise genel oranda (%18) KDV'ye tabidir. Çünkü bu hizmet, Kararname hükmü kapsamında değerlendirilememektedir.

Lazer epilasyon faaliyeti, ticari bir organizasyon gerektiren bir faaliyet olduğundan serbest meslek kapsamında değil ticari faaliyet olarak vergilendirilmektedir.

Gerçek usulde katma değer vergisi, beyannamenin verildiği ayın 26. gününe kadar ödenmektedir. Ödeme online olarak veya vergi dairelerine gidilerek, ATM ve banka üzerinden de yapılabilmektedir.

Güzellik merkezi açmak için gerekli ustalık belgesi almak için, öncelikle Kalfalık Belgesine sahip olmak gerekmektedir. Daha sonra, Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirip sınavdan başarılı olunması halinde Ustalık Belgesi alınabilir.

Güzellik merkezinde çalışmak için ise Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin “Kuaförlük ve Cilt Bakımı” bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların “Güzellik Uzmanlığı” sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır.

Geri