AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lazer epilasyon benlere zarar verir mi?

Editör

Yeni Üye

Lazer epilasyon benlere zarar verir mi?​

Benlerin üzerine atış yapılması zararlıdır. Benlerin yanmasına sebep olur. Bu nedenle lazer epilasyon yaptırmadan önce dermatolog doktor tarafından benlerinizin değerlendirilmesi önemlidir. Kötü huylu benlere kesinlikle atış yapılmamalıdır.

Benlere lazer yapılırsa ne olur?​

Ancak hekim kontrolünde yapılmayan lazer uygulamaları, özellikle ciltte ileri dereceye kadar ulaşabilen yanık, kalıcı iz ve lekelenmelere yol açabilmektedir. Bu uygulamalar, vücutta bulunan benlerin üzerine yapıldığında “deri kanseri oluşumu” gibi geri dönüşü olmayan yan etkiler oluşturabilir.

Lazerle ben aldırma tekrar çıkar mı?​

Lazerle ben aldırma tekrar çıkar mı?
Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir. Çıkan benin yeniden alınması mümkündür.

Lazer kimlere etki etmez?​

Uygulama yapılacak bölgede açık yara, enfeksiyon varsa lazer epilasyon yapılmaz. Hamile ve emziren kadınlarda lazer epilasyon önerilmez. Kronik cilt hastalıkları, epilepsi, ışıkla tetiklenen herhangi bir hastalığı olan kişilere lazer epilasyon yapılmaz.

Lazerden sonra suya girilir mi?​

Kişinin cilt yapısına göre hassasiyet oranı farklılık gösterebilir. Bu nedenle lazer epilasyondan sonra her tür su temasından 24 saat boyunca kaçınılması önerilir. 24 saat sonra duş alınabilir, eğer ciltte fazla bir tahriş ve kızarıklık yoksa 24 saat sonra denize de girilebilir.

Lazer epilasyon tamamen bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır?​

Lazer epilasyon tamamen bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır?
Lazer epilasyon seansları bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır? Tedavi tamamlandıktan sonra çıkan tüyler kıl kökünü aktive ettirmeyecek kısaltıcı ve tüy dökücü krem gibi yöntemler ile alınmalıdır.

Lazer epilasyon tamamen bittikten sonra ağda yapılır mı?​

Cımbızla kıl alındığında köküyle birlikte alınacağından, bir sonraki seansta lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve kıl kökünü tahrip edemez. Dolayısıyla lazer epilasyonun etki mekanizması azalmış olur. Epilasyon sonrası ağda, ip gibi kökten yapılan kişisel bakımlar önermiyoruz.

Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz?​

Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.

Lazer epilasyon yumurtalıklara zarar verir mi?​

Lazer epilasyon yumurtalıklara zarar verir mi?
Lazer epilasyonda kullanılan ışınlar cildin 1 mm altına kadar ulaşabildiği ve hedeflenen de bu olduğu için kişinin yumurtalıklarına herhangi bir zararı yoktur. Genital bölge epilasyonunda ise ışınlar kasık üçgeninin dışına taşmaz ve yumurtalıklara kadar ulaşmadığı için zararı da bulunmaz.

Lazer epilasyonun zararları nelerdir?​

Lazer epilasyondan sonra ciltte eritem (ciltte kızarıklık), ödem ve kabarcıklar gözlemlenebilir. Bu etkiler kısa süre sonra (yaklaşık birkaç saat sonra) kendiliğinden geçer. Uygun olmayan dalga boyları ile ve/veya hatalı dozlarla yapılan lazer epilasyondan sonra ciltte yanık leke ve kalıcı iz oluşabilir.

Epilasyon hamile kalmaya engel olur mu?​

Bugüne kadar lazer epilasyon uygulamasının hamileliğe etkisi ile ilgili detaylı deney ve araştırmalar yapılmamıştır. Ancak; Bu işlemden kaynaklı ne gebelik öncesinde yumurtalıklar ve rahim üzerinde ne de gebelik esnasında anne ve bebek üzerinde herhangi bir yan etkisine de rastlanmamıştır.

Lazer epilasyon vajinaya zarar verir mi?​

Lazer epilasyon vajinaya zarar verir mi?
Lazer epilasyon yumurtalıklara zarar vermez. Lazer epilasyon için kullandığımız cihazların ürettiği ışık enerjisi zararlı radyasyon üretmez.

Lazer epilasyon ile dövme silinir mi?​

Dövmenizin rengi ne olursa olsun, lazer dövmeye odaklanacak ve dövmeye ulaşırsa, çok fazladan enerji gönderecektir. Eğer dövmeniz renkli ise, lazer enerjisi onu anında siyah renge dönüştürecektir ve dövme üzerinde yara oluşmasını sağlayacaktır. Bu çok acı veren bir durum meydana getirir ve dövmenizi tamamen bozabilir.

Ben üzerine lazer yapılır mı?​

Bu işlemden sonra benler nüksediyor tekrar ortaya çıkabiliyorlar veya huy değiştirebiliyorlar. O yüzden bu işlemleri yaparken benleri korumak gerekir veya ben tedavisinde bu işlemleri yaptırmamak gerekir.”

Ben alındıktan sonra tekrar çıkar mı?​

Ben alındıktan sonra tekrar çıkar mı?
Ben Aldırdıktan Sonra Tekrar Çıkar Mı? Hayır. Ancak iz kalmaması için bazı benlerde derine inmeden tedavi yapılır. Bu tür durumlarda cilt kendini tamir ederken altta kalan ben dokuları yüzeye çıkabilir.

Lazerle ben alındıktan sonra ne yapılmalı?​

Uygulama alanında meydana gelen lazer sonrası hasar 1 hafta içinde tamamen düzelecek, pembelik ise birkaç ayda deri rengine dönecektir. Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır.

Lazer epilasyon benlere zarar verebilir çünkü atışlar benlerin yanmasına sebep olabilir. Bu nedenle lazer epilasyon işleminden önce benlerinizin dermatolog doktor tarafından değerlendirilmesi önemlidir, özellikle kötü huylu benlere atış yapılmamalıdır. Benlerin üzerine yapılan lazer uygulamaları ciltte yanık, kalıcı iz ve lekelenmelere yol açabilir. Ayrıca geri dönüşü olmayan yan etkilerden biri olan deri kanseri oluşumu gibi riskler de bulunmaktadır.

Lazerle ben aldırma işlemi tekrarlanabilir ve yeniden yapılmasında sakınca yoktur. Ancak, lazer epilasyon uygulamalarının hamile ve emziren kadınlara, kronik cilt hastalıkları, epilepsi, ışıkla tetiklenen hastalıkları olan kişilere, açık yara veya enfeksiyon olduğu durumlarda yapılmaması önerilmektedir. Ayrıca, lazer epilasyon sonrası su temasından kaçınılması önerilir ve cilt yapısına göre hassasiyet farklılık gösterebilir.

Lazer epilasyon seansları sonrası kalan tüylerin alınması için kıl kökünü aktive ettirmeyecek kısaltıcı ve tüy dökücü kremler kullanılabilir. Ayrıca, lazer epilasyon sonrası ağda veya kökten yapılan kişisel bakımların etki mekanizmasını azaltabileceği ve önerilmediği belirtilmektedir.

Lazer epilasyon uygulanırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Örneğin, lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derecede bronz ciltlere, cilt lekeleri veya hiperpigmentasyonu olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlara, cilt hastalığı olan kişilere uygun görülmemektedir.

Son olarak, lazer epilasyonun genital bölge ve vajinaya zarar vermediği belirtilmektedir. Uygulanan cihazların ürettiği ışık enerjisinin zararlı radyasyon üretmediği vurgulanmaktadır. Bu nedenle, öncelikle uzman bir doktora danışarak ve gerekli kontrolleri yaptırarak lazer epilasyon işlemi yaptırmak önemlidir.

Geri