AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lazer cildi karartir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lazer cildi karartır mı?​

Lazer epilasyon cilt rengine uygun olmayan dalga boylarıyla, hatalı dozlarla uygulandığında ciltte yanık gelişebilir. Ve yanıktan sonra ciltte renk değişimleri gözlenebilir. Ancak güvenli cihazlarla, uzman kişiler tarafından uygulandığında lazer epilasyon ciltte kararma yapmaz.

Alexandrite yüze uygulanır mı?​

Alexandrite lazer yüz bölgesinde tercih edilmemelidir. Koltuk altı, genital ve alt bacak bölgesi lazer epilasyona en iyi cevap alınan bölgelerdir.

Lazerle tüyler neden bitmez?​

Lazerle tüyler neden bitmez?
Kişide hormonal bir düzensizlik varsa veya kişi ergenlik döneminde ise lazer epilasyona yanıt alınması güçleşir, kıllarda dökülme olmaz. Sizin durumunuzda bu iki neden de olmadığı için kılların dökülmemesinin tek nedeni, uygulamada kullanılan sistemdir.

Lazer renk tonunu açar mı?​

Alay, “Lazer ciltte yer alan melanositleri tahrip ederek cilt renginin açılmasını sağlar. Lazer ciltte yaklaşık 3-4 mm’lik bir alana etki eder. Daha derine ilerlemediği için ek bir zararı yoktur. Ortalama cilt rengi 1-2 ton açılır.

Lazer epilasyon beyazlatır mı?​

Koltuk altı veya cildin herhangi bir bölgesinde cilt renginin koyulaşması, bu alanlarda daha fazla melanin üretilmesi sonucu oluşur. Dolayısıyla bu bölgelerin lazer epilasyonu esnasında, ciltteki melanin pigmenti de lazer enerjisini abzorbe edeceğinden cilt renginde açılma, cilt lekelerinde solma olabilir.

Lazer sonrası yüz tüyleri nasıl alınır?​

Lazer sonrası yüz tüyleri nasıl alınır?
Seans sonrasında istenmeyen tüyler ağda ve cımbız gibi tüyü kökünden alan yöntemlerle alınmamalıdır. Bu yöntemler kılı köküyle birlikte alır ve diğer seansta lazer epilasyonun etkinliğini azaltabilir. Bu yüzden lazer epilasyondan sonra çıkan tüyler -yüz bölgesi hariç- jiletle alınmalıdır.

Lazer epilasyon bittikten sonra çıkan tüyler nasıl alınır?​

Lazer epilasyon seansları bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır? Tedavi tamamlandıktan sonra çıkan tüyler kıl kökünü aktive ettirmeyecek kısaltıcı ve tüy dökücü krem gibi yöntemler ile alınmalıdır.

Lazer epilasyon ilk seans sonrası dökülen kıllar tekrar çıkar mı?​

Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz. Buz Lazer gibi güvenli cihazlarla sonuçlar kalıcıdır.

Lazer bikiniyi beyazlatır mı?​

Lazer bikiniyi beyazlatır mı?
Lazer ile vajina beyazlatma işleminde cildin en üstünde bulunan epidermis tabakası soyulmaktadır. Bu tabakanın altında daha parlak ve pembe bir cilt tabakası yer almaktadır. Vajina beyazlatma işlemi için kullanılan lazer yöntemi ile makat, vajina girişi, iç-dış dudaklar ve anal bölgenin tamamı beyazlatılabilmektedir.

Lazer epilasyon cildi beyazlatır mi?​

Lazer teknolojisi günümüzde epilasyondan çeşitli cilt tedavilerine kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Lazer sistemlerinin kullanıldığı bir alan da cilt beyazlatma işlemidir. Yaş almaya, çevresel etkilere veya ağda gibi sıcak işlemlere bağlı olarak ciltte koyulaşma oluşabilir.

Lazer epilasyon cilt rengini açar mi?​

 
Lazer epilasyon genellikle cilt rengini açmaz, ancak bazı durumlarda cilt tonunda bir hafif açılma görülebilir. Lazer epilasyon uygulamaları esnasında ciltte bulunan melanin pigmenti lazer enerjisini emer, bu da bazı durumlarda cilt renginde açılmaya neden olabilir. Ancak bu genellikle çok belirgin bir değişiklik olmaz, ortalama olarak cilt renginde 1-2 ton açılma olabileceği belirtilmektedir.

Cilt rengini açma etkisi genellikle doğrudan lazerin amaçlanan etki alanı üzerinde olur ve derin cilt tabakalarına ilerlemez. Bu nedenle ek bir zararı da bulunmaz. Ancak her cilt tipi farklı tepkiler verebileceğinden, lazer epilasyonu düşünen kişilerin bu konuda uzman kişilere danışması önerilir.

Sonuç olarak, lazer epilasyonun cilt rengini açma etkisi olabilir ancak genellikle belirgin bir değişiklik beklenmemelidir. Eğer cilt tonunuzda farklı bir değişiklik gözlemliyorsanız, dermatoloğunuza veya uzman bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst