AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lazer cerrahi unitelerinin cikis gucu araligi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lazer cerrahi ünitelerinin çıkış gücü aralığı nedir?​

Lazer gücü 6-500 mW (class 3B) Dalga boyu 600-1100 nm arasında.

Diyot lazer hangi lazer grubuna aittir?​

Diyot lazer hangi lazer grubuna aittir?
Diode lazer kozmetik lazerler alanında oldukça yeni bir teknolojidir. Diyot lazer sistemleri, çeşitli lazer sistemlerinin daha uzun dalga boylarından biri olan 800 nm civarında dalga boyuna sahip tek bir lazer oluşturmak için diyotları veya yarı iletkenleri bir arada gruplandırır.

Lazer nm nedir?​

Lazer ışınının dalga boyu, deriye nüfuz etme kapasitesini belirler. Kıl yapısında bulunan “melanin” pigmentine duyarlılık, kullanılan lazer ışınının dalga boyuyla birebir ilişkilidir. Işıklı epilasyon yöntemlerine uygun, ışık dalga boyları 600 – 1200 nanometre aralığındadır.

J cm2 ne demek?​

J cm2 ne demek?
Lazerin dozu: Doz tedavi sırasında uygulamanın direkt olarak yapıldığı alandaki enerji miktarıdır. Enerji birimi Joule (J), ışık alanı lazer ışığı çapı olarak hesaplanır. Doz (J/cm2) = Enerji (J)/ışık alanı (cm2) formülüyle saptanır.
Buz başlıklı diod lazer nedir?​
810 nm dalga boyutunda diyot lazer teknolojisiyle geliştirilmiştir. Buz lazer vücutta alexandrite lazerden daha derine inebilmektedir bu derinlik ile vücuttaki en derin kıl köklerine ulaşmaya olanak sağlar. Özellikle sırt bölgesi gibi kalın deri yüzeylerinde oldukça etkili epilasyon yöntemlerindendir.

Diode lazer IPL mi?​

Diode lazer IPL mi?
Yukarıda özetlenen seans yöntemleri, tipik olarak IPL teknolojisinin tüy azaltma için daha düzenli ve uzun süreli seanslar gerektireceği anlamına gelir. Bir Diode lazeri, IPL’den daha fazla cilt ve saç tipini seans ederken, daha az hasta rahatsızlığı (entegre soğutma ile) ile daha etkili çalışacaktır.

Buz lazer kaç nm?​

Özetle, buz lazer, 810-900 nm Diod lazerdir. Saniyede 6-10 hz atım yapabildiği gibi, klasik diod lazerler gibi, oldukça yüksek enerjili saniyede 1-2 hz atım da yapabilir. Buz lazerler, cilt ile tam temas eden, kontakt soğutmalı lazerlerdir. Cilt yüzeyinde kıl uzunluğunun 1 mm den kısa olması gerekmektedir.

Lazer göz ameliyatı kör eder mi?​

Lazer göz ameliyatı kör eder mi?
Lazer ameliyatı riskli mi? Gözü kaybetme, kör olma riski yok. Çünkü bu tedavi göz dışı bir ameliyat oluyor.

Yeşil lazer yasal mı?​

Direk göze tutulmasa bile yansıyan ışın göze kalıcı zarar verebiliyormuş. Şimdilik yasal.

Göz çevresine lazer yapılır mı?​

Göz çevresine lazer yapılır mı?
Emerge lazer nazik olan göz çevresinde uygulanabilen bir sistemdir. Teknolojinin en önemli özelliği diğer fraksiyonel lazer sistemlerine göre daha çabuk bir iyileşme sürecinin olmasıdır. Normalde 7-10 gün aralıklarla 3-6 seans yapılır.
Lazer ışınları foton yayar mı?​
Lazerler, fotonları uyumlu bir hüzme şeklinde oluşturur. Lazeri diğer ışık kaynaklarından ayıran ana özellik lazer ışınının “uyumlu” (coherent) olmasıdır: bu ışık hüzmesinin çok ufak bir bölgeye odaklanabilmesini ve tek renk ışık üretilebilmesini sağlar.

Lumea göze zarar verir mi?​

Lumea göze zarar verir mi?
Ciltle tam temas gerekir Yani Lumea yalnızca cildinize tamamen temas ederken ışık atımı yapar. Cihazı kullanırken ışık atımlarına bakmayın. Cihazı iyi aydınlatılmış bir odada kullanın. Bu sayede ışık, gözlerinizi daha az kamaştırır.

Lazer göz ameliyatı kimlere yapılamaz?​

Excimer Lazer Ameliyatı Kimlere Uygulanmaz
- Hamile ya da emziren kadınlar.
- İleri derecede göz kuruluğuna sahip.
- Gözlük derecelerinde ilerleme olan.
- Katarakt problemi olan.
- Doğuştan kornea problemi olan.
- Göz uçuğu geçirmiş
- Şeker hastalığı olan hastalar bu operasyonu yaptıramaz.

No touch lazer kör olur mu?​

No touch lazer kör olur mu?
kör kalma riskinin çok yüksek olduğu bir operasyon.

Lazer radyasyonu nedir?​

Lazer kelimesindeki harfler, Uyarılmış Radyasyon Emisyonu ile Işık Amplifikasyonu (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) anlamına gelir. Lazer, alışılmadık bir ışık kaynağıdır. Bir ampulden veya flaş ışığından oldukça farklıdır. Lazerler çok dar bir ışık huzmesi üretir.
 
Lazer cerrahi ünitelerinin çıkış gücü genellikle 6 ila 500 mW arasında olup, bu güç sınıf 3B'e dahildir. Bu lazerlerin dalga boyu ise 600 ila 1100 nm arasında yer almaktadır.

Diyot lazer, kozmetik lazerler alanında kullanılan ve 800 nm civarında dalga boyuna sahip bir lazer türüdür. Diyot lazer sistemleri, diyotları veya yarı iletkenleri gruplandırarak 800 nm gibi belirli bir dalga boyunda lazer ışığı üretir.

Lazer ışınlarının dalga boyu, deriye nüfuz etme kapasitesini belirler. Kıl köklerindeki melanin pigmentine duyarlılık, kullanılan lazer ışığının dalga boyuyla ilişkilidir. Işıklı epilasyon için uygun dalga boyları genellikle 600-1200 nm arasındadır.

J/cm2, bir lazer uygulamasının direkt olarak yapıldığı alandaki enerji miktarını ifade eden bir birimdir. Bu enerji birimi, Joule (J) cinsinden ölçülür ve ışık alanıyla (cm2) oranlanarak uygulama dozu hesaplanır.

Buz başlıklı diod lazer, 810 nm dalga boyutundaki diyot lazer teknolojisi ile geliştirilmiştir. Vücuttaki derin kıl köklerine ulaşabilen bu lazer, özellikle sırt gibi kalın deri yüzeylerinde etkili bir epilasyon yöntemidir.

Diode lazer genellikle IPL (Intense Pulsed Light) teknolojisinden farklıdır. Diode lazer, cilt ve saç tipine göre seansları daha etkili hale getirebilirken daha az hasta rahatsızlığına neden olabilir.

Lazer göz ameliyatı genellikle gözü kör etmez. Bu tedavi, göz dışında gerçekleştirilen bir ameliyattır ve genellikle gözü kaybetme riski taşımaz.

Yeşil lazerin kullanımıyla ilgili olası riskler olduğundan, sadece yasal prosedürler doğrultusunda ve uzmanlar tarafından kullanılması önemlidir.

Göz çevresine lazer uygulaması gibi hassas işlemler için Emerge lazer gibi teknolojiler tercih edilebilir. Bu sistemler diğer fraksiyonel lazerlerden daha hızlı iyileşme süreçleri sağlayabilir.

Lazerler fotonları uyumlu bir hüzme şeklinde yayarak çalışırlar. Bu özellik, lazer ışığının diğer ışık kaynaklarından farklı olmasını sağlar.

Lumea cihazının göze zarar verme riski genellikle ciltle temas gerektirdiği durumlarda ortaya çıkar. Bu nedenle cihazın kullanımı sırasında gözlerinizi korumak önemlidir.

Excimer lazer ameliyatı, belirli durumlarda uygun olmayabilir. Örneğin, hamile veya emziren kadınlar, ileri derecede göz kuruluğuna sahip olanlar, göz uçuğu geçirenler gibi durumlarda bu operasyon yapılmaz.

No touch lazer operasyonlarının kör kalma riski yüksek olabilir, bu nedenle bu tür operasyonlar uzman hekimler tarafından dikkatle uygulanmalıdır.

Lazer radyasyonu, uyarılmış radyasyon emisyonu ile ışık amplifikasyonunu ifade eder. Lazer, diğer ışık kaynaklarından farklı olarak çok dar bir huzme oluşturabilen ve uyumlu bir ışık üretebilen bir kaynaktır.
 
Geri
Üst