Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Lazanya hamuru için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
2 adet domates
1 kutu domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz sebze tozu fesleğen kırmızı toz biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
200ml sıvı krema
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1 tutam muskat ceviz rendesi
Üzeri için;
Rendelenmiş peynir
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavada sıvı yağla birlikte doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Kıymayıda ekleyip birlikde kavurun.
Minik doğranmış havucu ve küp küp doğranmış domateside ilave edip karıştırın. Salça ile birlikte kısaca kavurun.
Domates püresini, suyu ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın. Ocağın altını kışın ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Bu sırada beşamel sosunu yapabilirsiniz. İlk olarak tereyağını ve unu tencereye alıp kavurun. Üzerine süt ve kremayı ekleyin. Baharatları ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Fırın kabının en altına beşamel sosu dokun ve yayın. Sonra üzerine lazanya hamurunu yerleştirin. Sırasıyla üzerine kıymalı sos ve üzerine 2-3 yemek kaşığı beşamel sosu yayın. Bu şekilde ben tam 4 kat elde ettim.
En üzerine hamuru yerleştirin ve üzerine beşamel sosu dokun. Hamurları kaplayacak şekil yayın. Üzerindeki beşamel sosun bol olmasına dikkat edin ki kuru olmasın.
Son olarak üzerine bolca peynir dokun. Fırına sürmeden 20-30 dakika bekletinki hamurlar yumuşak olsun. Daha sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirinn. Afiyet olsunnnn
Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Lazanya hamuru için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
2 adet domates
1 kutu domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz sebze tozu fesleğen kırmızı toz biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
200ml sıvı krema
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1 tutam muskat ceviz rendesi
Üzeri için;
Rendelenmiş peynir
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavada sıvı yağla birlikte doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Kıymayıda ekleyip birlikde kavurun.
Minik doğranmış havucu ve küp küp doğranmış domateside ilave edip karıştırın. Salça ile birlikte kısaca kavurun.
Domates püresini, suyu ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın. Ocağın altını kışın ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Bu sırada beşamel sosunu yapabilirsiniz. İlk olarak tereyağını ve unu tencereye alıp kavurun. Üzerine süt ve kremayı ekleyin. Baharatları ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Fırın kabının en altına beşamel sosu dokun ve yayın. Sonra üzerine lazanya hamurunu yerleştirin. Sırasıyla üzerine kıymalı sos ve üzerine 2-3 yemek kaşığı beşamel sosu yayın. Bu şekilde ben tam 4 kat elde ettim.
En üzerine hamuru yerleştirin ve üzerine beşamel sosu dokun. Hamurları kaplayacak şekil yayın. Üzerindeki beşamel sosun bol olmasına dikkat edin ki kuru olmasın.
Son olarak üzerine bolca peynir dokun. Fırına sürmeden 20-30 dakika bekletinki hamurlar yumuşak olsun. Daha sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirinn. Afiyet olsunnnn
Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı