AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lazanya

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lazanya Tanımı İçin Gereçler
18 yaprak lazanya
400 gram kıyma
2 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 bardak domates sosu
1 yemek kaşığı salça
1, 5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz karabiber kimyon kekik pul biber
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı tereyağ
1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 bardak süt
1 çay kaşığı tuz karabiber
Çeçil peyniri
Üzeri için
1 su bardağı kaşar peyniri

Lazanya Tanımı Yapılışı

Öncelikle kıymamızı ve soğanlarımızı yağda kavuruyoruz.
Akabinde sarımsaklarımızı ve domatesimizi ekleyip pişiriyoruz.
Daha sonra salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip suyumuzu da ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz. Ben 3 adet defne yaprağı da koydum.
Piştikten sonra aldım isteğe bağlı kokusu hakikaten çok yakışıyor.
Akabinde beşamel sosu hazırlıyoruz unu ve yağları kavurup sütü ekliyoruz ve çırpıcımızla daima karıştırıyoruz. Sütü eklerken yavaş yavaş ekleyin topaklanmasın ve karıştırın.
Tuz, karabiberi ekleyelim. Muhallebiden daha cıvık bir kıvam olmalı en son o kıvama geldiğinde ben cecil peyniri de ekliyorum.
3 adet isteğe bağlı aroması çok hoş oluyor sonra fırın kabımızı yağlıyoruz.
Lazanyalarımızı diziyoruz.
Evvel beşamel sostan döküyoruz.
Daha sonra kıymalı sosumuzdan yaprak adetinize nazaran bu basamakları gerçekleştiriyoruz.
En son katta yalnızca beşamel döküyoruz.
Üstüne bir su bardağı kaşarı rendeleyip 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.
Not: fırına atmadan evvel 10-15 dk kadar dışarda bekletip atarsanız güzel olur kıvam alması açısından. .
 
Geri
Üst