AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lazanya Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
Lazanya hamuru/makarna
Kaşar peynir
Kıyma harcı ;
Yarım kilo kıyma
Domates
Kuru soğan
Sivri biber
Baharatlar tercihe nazaran ( pul biber, kimyon, karabiber)
Beşamel sos;
100 gram tereyağ
4 çorba kaşığı un
1 litre süt
Tuz, karabiber

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kıymalı iç harcı tavamızda pişirelim ve bir kenarda bekletelim.
Beşamel sos için unu ve tereyağını yeterlice kavurup sütü ekleyelim yeterlice karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyelim.
Borcama lazanya hamurlarını dizip üzerine kıyma harç onunda üzerine beşamel ve kaşar gezdirelim.
Her kat için birebir sıralamayı yapalım. En son kata kıyma harcı hariç beşamel sos ve ezerine kaşar serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis edelim.
Deneyen herkese ve tüm lazanya sevenlere afiyet olsun.
Not: Beşamel sosunuzun kıvamı ağır olursa bir ölçü daha süt ekleyiniz daha akışkan olsun.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst