Laz Boreği Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Resimli Laz Boreği Tarifi
Laz boreği nasıl yapılır

Malzemeler:

Yufkası icin:
1 yumurta
2 cay bardağı sut
1 cay bardağı sıvıyağ
12 paket kabartma tozu
un

Krema malzemeleri:
Beş kilogram sut
6 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un

Şerbetin malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker
23 kaşık su
1 yemek tereyağ
imageslazboregitarifiresimli5ad447746cab2
Yufkanın tarifi:
Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edinyoğurulan hamuru 8 parcaya bolunher bir parcayı baklava hamuru kadar ince acın

Kremanın yapılışı:
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin
Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir

Boreğin tarifi:
Her bir yufkanın arasına tereyağ surerek dort yufkayı tepsiye yerleştirin
Kenarından sarkan yufkaları tepsinin icine toplamayın
4 yufkayı yerleştirince uzerine ılıyan kremayı dokun
Muhallebinin uzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim
Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım
En son tepsinin uzerine kalan tereyağınıda gezdirelim
Onceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından cıkarmayın
şerbetinide pişirip,ılıtınfırından cıkan boreğin uzerine dokun afiyet bal şeker olsun
 
Geri
Üst