SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Lavaşta Soslu Çıtır Köfte Tanımı İçin Materyaller
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
3 adet lavaş
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik, nane, paprika
Lavaşta Soslu Çıtır Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğan ince ince doğranır, tuz ,karabiber ve sarımsak kıyma ile karıştırılarak köfte harcı hazırlanır.
Ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
Yuvarlanan köfteler galeta unu ve unun karıştırıldığı bir kapta un ile kaplanır.
Kısık ateşte köfteler kızartılır.
Üç adet lavaş 1 cm’lik kareler olacak biçimde küçük küçük doğranır.
Gerçek ananla başlar kızdırılmış tereyağı da kavrularak çıtır hale getirilir.
Bir tatlı kaşığı salça tereyağında kavrulur üzerine kekik nane ve paprika ek edilerek tereyağı sosu hazırlanır.
Kavrulan lavaşların üzerine kızartılan köfteler alınır.
Üzerine yoğurt sarımsak ve tereyağı sosu ek edilir.
Olağanüstü bir lezzet, afiyet olsun!.
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
3 adet lavaş
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik, nane, paprika
Lavaşta Soslu Çıtır Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğan ince ince doğranır, tuz ,karabiber ve sarımsak kıyma ile karıştırılarak köfte harcı hazırlanır.
Ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
Yuvarlanan köfteler galeta unu ve unun karıştırıldığı bir kapta un ile kaplanır.
Kısık ateşte köfteler kızartılır.
Üç adet lavaş 1 cm’lik kareler olacak biçimde küçük küçük doğranır.
Gerçek ananla başlar kızdırılmış tereyağı da kavrularak çıtır hale getirilir.
Bir tatlı kaşığı salça tereyağında kavrulur üzerine kekik nane ve paprika ek edilerek tereyağı sosu hazırlanır.
Kavrulan lavaşların üzerine kızartılan köfteler alınır.
Üzerine yoğurt sarımsak ve tereyağı sosu ek edilir.
Olağanüstü bir lezzet, afiyet olsun!.