Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış bonfile tavuk
1 adet çarliston biber
1 adet sivri biber
2 adet kapya biber
1 adet kaliforniya biberi
1 adet soğan
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
50 gram tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
Tuz
8 lavaş
Dilim kaşar peyniri
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle harlı ateşte tavuklarımızı suyunu çekene kadar soteleyelim.
Daha sonra tavuklar suyunu çekince üzerine yağımızı ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
Soğanlar kavrulduktan sonra, küp küp doğranmış bütün biberlerimizi ekleyelim.
Biberler yumuşarken bir kasede sıcak su ve salçamızı karıştırıp yemeğimizin üzerinden gezdirelim.
Biraz daha sıcak su ekleyerek kısık ateşte yemeğimizi pişirmeye devam edelim. Bu sırada tereyağımızı ekleyelim.
Kaynadıktan sonra tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip, kısık ateşte 10-15 dk pişirip ocaktan alalım.
Daha sonra lavaşlarımızın içine iki dilim kaşar peynirimizi koyup üzerine tavuk sotemizi ekleyip ,lavaşlarımızı kapatacağız.
Kapattığımız lavaşları borcama diziyoruz.
Bu sırada beşamel sosumuz için tereyağımızı eritiyoruz, yağ eridikten sonra unumuzu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sütümüzü ekleyip, kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
Beşamel sosumuzu lavaşlarımızın üzerine döküyoruz.
Her bir lavaşın üzerine dilim kaşar peynirinden dizerek evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış bonfile tavuk
1 adet çarliston biber
1 adet sivri biber
2 adet kapya biber
1 adet kaliforniya biberi
1 adet soğan
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
50 gram tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
Tuz
8 lavaş
Dilim kaşar peyniri
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle harlı ateşte tavuklarımızı suyunu çekene kadar soteleyelim.
Daha sonra tavuklar suyunu çekince üzerine yağımızı ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
Soğanlar kavrulduktan sonra, küp küp doğranmış bütün biberlerimizi ekleyelim.
Biberler yumuşarken bir kasede sıcak su ve salçamızı karıştırıp yemeğimizin üzerinden gezdirelim.
Biraz daha sıcak su ekleyerek kısık ateşte yemeğimizi pişirmeye devam edelim. Bu sırada tereyağımızı ekleyelim.
Kaynadıktan sonra tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip, kısık ateşte 10-15 dk pişirip ocaktan alalım.
Daha sonra lavaşlarımızın içine iki dilim kaşar peynirimizi koyup üzerine tavuk sotemizi ekleyip ,lavaşlarımızı kapatacağız.
Kapattığımız lavaşları borcama diziyoruz.
Bu sırada beşamel sosumuz için tereyağımızı eritiyoruz, yağ eridikten sonra unumuzu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sütümüzü ekleyip, kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
Beşamel sosumuzu lavaşlarımızın üzerine döküyoruz.
Her bir lavaşın üzerine dilim kaşar peynirinden dizerek evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı