Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
1 paket yaş maya
1.5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı tuz
2.5 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
5 ,5 su bardağı un
Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ılıtıyoruz karıştırma kabına un hariç bütün malzemeleri alıp, karıştırıyoruz. Unu kontrollü şekilde ilave edip ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üstünü streç ile örtüp 30 dakika bekletiyorum mayalanması için.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde pazılar tutun bezin arasına koyun.
Unladığımız yüzeyde pazımızı unlayarak oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın (Benim pişirme tavam küçük ve sacım yok o yüzden küçük açmak zorunda kalıyorum)
Yağsız tavada önlü arkalı pişirin ocaktan alın margarin gezdirin önlü arkalı üstüne bu yumuşak kalmasını sağlar. Yapacaklara afiyet olsun
Lavaş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket yaş maya
1.5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı tuz
2.5 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
5 ,5 su bardağı un
Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ılıtıyoruz karıştırma kabına un hariç bütün malzemeleri alıp, karıştırıyoruz. Unu kontrollü şekilde ilave edip ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üstünü streç ile örtüp 30 dakika bekletiyorum mayalanması için.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde pazılar tutun bezin arasına koyun.
Unladığımız yüzeyde pazımızı unlayarak oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın (Benim pişirme tavam küçük ve sacım yok o yüzden küçük açmak zorunda kalıyorum)
Yağsız tavada önlü arkalı pişirin ocaktan alın margarin gezdirin önlü arkalı üstüne bu yumuşak kalmasını sağlar. Yapacaklara afiyet olsun
Lavaş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı