SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
Yarım paket kuru maya
Un
Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unun yarısını bı kaba alıyoruz.
Üzerine mayasını tuzunu koyup ılık su ekliyoruz ben suyunu göz kararı koyuyorum.
Sonra yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bı hamur elde ediyoruz.
hamurumuz güzelce karıştırdıktan sonra hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Üzerlerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Sonra teker teker açıp pişiriyoruz.
Çok az rengi dönünce alalım.
Çok kalırsa sert olur pişirdiklerimizi bı bezin ortasına koyup sertleşmesini engelleyelim.
hepsini hazır olduktan sonra istediğiniz yemekle yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg un
Yarım paket kuru maya
Un
Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unun yarısını bı kaba alıyoruz.
Üzerine mayasını tuzunu koyup ılık su ekliyoruz ben suyunu göz kararı koyuyorum.
Sonra yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bı hamur elde ediyoruz.
hamurumuz güzelce karıştırdıktan sonra hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Üzerlerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Sonra teker teker açıp pişiriyoruz.
Çok az rengi dönünce alalım.
Çok kalırsa sert olur pişirdiklerimizi bı bezin ortasına koyup sertleşmesini engelleyelim.
hepsini hazır olduktan sonra istediğiniz yemekle yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı