Lavaş

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
Yarım paket kuru maya
Un

Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unun yarısını bı kaba alıyoruz.
Üzerine mayasını tuzunu koyup ılık su ekliyoruz ben suyunu göz kararı koyuyorum.
Sonra yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bı hamur elde ediyoruz.
hamurumuz güzelce karıştırdıktan sonra hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Üzerlerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Sonra teker teker açıp pişiriyoruz.
Çok az rengi dönünce alalım.
Çok kalırsa sert olur pişirdiklerimizi bı bezin ortasına koyup sertleşmesini engelleyelim.
hepsini hazır olduktan sonra istediğiniz yemekle yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst