Lavaş (Mayalı) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 – 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Lavaş (Mayalı) Tanımı Yapılışı
Tüm gereçler derin bir kaba alınır.
En son denetimli olarak un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Yarım saat kadar üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
Kabarmış olan hamur cevizden bir tık büyük olacak biçimde bezelenir.
O biçimde de 10dk üstü kapalı bekledikten sonra un yardımıyla oklavayla açılır.
Evvelden altını yüksek ayarda açtığımız ısınmış tava da gerili önlü pişirilir.
Tavadan aldığımız lavaş anında üstü kapalı olarak sofra bezinin altına alınır yumuşak olarak kalması için.
Afiyet olsun.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 – 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Lavaş (Mayalı) Tanımı Yapılışı
Tüm gereçler derin bir kaba alınır.
En son denetimli olarak un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Yarım saat kadar üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
Kabarmış olan hamur cevizden bir tık büyük olacak biçimde bezelenir.
O biçimde de 10dk üstü kapalı bekledikten sonra un yardımıyla oklavayla açılır.
Evvelden altını yüksek ayarda açtığımız ısınmış tava da gerili önlü pişirilir.
Tavadan aldığımız lavaş anında üstü kapalı olarak sofra bezinin altına alınır yumuşak olarak kalması için.
Afiyet olsun.