Lavaş Hamburger

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lavaş Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
6 adet lavaş
Köftesi İçin;
700 gr dana döş kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı hardal
15 dilim çedar peyniri
Sosu İçin;
3 yemek kaşığı mayonez
1.5 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı elma sirkesi
Tuz
Karabiber
Karamelize Soğan İçin;
3 adet soğan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
Tuz

Lavaş Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranır.
Yağ tavada kızdırılır ve soğanlar eklenir.
Kısık orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak iyice sararıp yumuşayana kadar pişirilir.
Şeker ve sirke eklenip karıştırılır.
Altını hafif açıp sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirilir. Tuz ekleyip ocaktan alınır.
Köftesi için: Bir kaba kıyma,tuz, karabiber, ve hardalı alın. Fazla yoğurmadan bütün malzemeleri özleştirin. Kıymadan 7 parça ayırıp elinizle yuvarlak yassı şekil verin. (ellerinizi hafif ıslatarak.)
Köftelerin üzeri kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin sonra döküm tavada pişirin.
Bütün sos malzemeleri uygun bir kap içerisinde karıştırır.
Lavaşa önce sos sonra köfte,1 yaprak çedar peyniri tekrar köfte tekrar çedar, karamelize soğan hamburgerlerimizi bohça kapatır gibi kapatacağız.
2 kaşık tereyağ da arkalı önlü kızartacağız. Damak tadınıza göre malzemeler kullanabilirsiniz.
Lavaş Hamburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst