Lavanta yaginin faydalari ve nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
216.873
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Lavanta yağının faydaları ve nasıl kullanılır?​

Egzama,sedef hastalığı gibi cilt bozukluklarının tedavisinde; yaraların, kesiklerin ve güneş yanıklarının iyileşmesini hızlandırmak için kullanılır. Yarım çay kaşığı lavanta yağı ve 3-5 damla hindistan cevizi yağıkarışımını etkilenen bölgeye günde 2 kez sürebilirsiniz.
Lavanta yağı nereye sürülür?
Yanık, kesik ve yaralı bölgelerin kısa süre içinde iyileşmesi için de lavanta yağı kullanılır. Uyku sorunu yaşayan kişiler yastıklarına bir iki damla lavanta yağı damlatarak rahat bir uyku uyuyabilir. Aynı zamanda egzama, sivilce ve sedef gibi çeşitli cilt sorunları için de lavanta yağı uygulanabilir.
Lavanta yağı cilde sürülür mü?
Fakat lavanta yağının aslında cilt üzerinde birçok faydasıvardır. Sivilceleri azaltma, cildi aydınlatmaya yardımcı olma ve cildi koruma ve birçok özelliğe daha sahip olan bu yağ güzellik uygulamalarında sık sık kullanılıyor.

Lavanta yağı nelere iyi gelir?​

Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir?
Uyku için lavanta yağı nasıl kullanılır?
Lavanta yağı aromaterapide bilhassa uykusuzluk, huzursuzluk gibi durumlara karşı şu şekillerde kullanılıyor: -Bir tülbente veya bir bez parçasına 3-5 damla lavanta yağı damlatılır, yatmadan önce 3-4 dakika süre ile aralı olarak koklanır.
Lavanta yağı öksürük için nasıl kullanılır?
– Boğaz ağrısı, öksürük, grip gibi durumlar için, sıcak su içerisine lavanta yağından birkaç damla damlatarak ve sonrasında buharını soluyarak, nefes alma zorlanmasını giderebilir, rahat soluk almanızı sağlayabilirsiniz.

Lavanta yağı cilde nasıl uygulanır?​

Cilt hastalıkları için de lavanta yağını direkt olarak kullanabilirsiniz. Bir pamuk üzerine 3-4 damla lavanta yağını egzama, sivilce, akne ve sedef hastalığı gibi durumlarda sürebilirsiniz. Düzenli kullanımda iyileşme olduğunu gözlemleyeceksiniz.
Lavanta yağı yüze her gün kullanılır mı?
Her gün uygulamanızda hiçbir sakınca yoktur. Zaten düzenli kullanımda daha 3. Günde etkisini görmeye başlayacaksınız. Birkaç damla lavanta yağını bir parça pamuğa damlatın ve bunu temiz cilde uygulayın.
Lavanta yağı yüzde ne işe yarar?
Mantar, iltihap ve enfeksiyon önleyici özelliği bulunan lavanta yağı düzenli kullanımda cildin rahatlamasını sağlar. Antibakteriyel içerikli bir yağ olduğu için sivilcelerin iyileşme sürecini hızlandırır, lekeleri yok eder ve yeni sivilcelerin meydana gelmesini engelleyicidir.

Lavanta yağı cilt lekeleri için nasıl kullanılır?​

Lavanta yağını yatmadan önce temiz cildinize, yüzünüze pamuk yardımıyla sürün. Her gün uygulamanızda hiçbir sakınca yoktur. Zaten düzenli kullanımda daha 3. Günde etkisini görmeye başlayacaksınız. Birkaç damla lavanta yağını bir parça pamuğa damlatın ve bunu temiz cilde uygulayın.
Lavanta yağı uykusuzluğa iyi gelir mi?
Özellikle stres, depresyon gibi psikolojik sorunları hafifleten lavanta yağı sakinleştirici etkisiyle ön plana çıkıyor aynı zamanda uykusuzluk problemine de çare oluyor. “Lavantanın uçucu yağı sakinleşmeye ve uyku düzenine yardımcı oluyor” diyen Fitoterapi Uzmanı Prof.
Lavanta kokusu uykuya iyi gelir mi?
İnsanlar üzerinde yapılan bilimsel çalışmalara göre bu kimyasal maddelerin uyku kalitesini artırdığı ve kaygıyı azalttığına dair bulgular elde edilmiş. Araştırmalara göre lavantanın yalnızca deriye uygu- lanması değil kokusunun da uyku üzerinde olumlu etki yaptığı, nabız ve kan basıncını düşürdüğü gözlenmiş.

Lavanta yağı öksürüğe iyi gelir mi?​

Lavanta yağı, soğuk algınlığı ve grip, boğaz enfeksiyonları, öksürük, astım, boğmaca, sinüs tıkanıklığı, bronşit, bademcik iltihabı ve larenjit gibi solunum problemleriyle mücadeleye yardımcı olabilir.
Lavanta yağı soğuk algınlığında nasıl kullanılır?
Soğuk algınlığı gibi durumlarda birkaç damla lavanta yağı ile buhar banyosu yapıldığında ferahlık sağlıyor, daha rahat nefes alıp vermeyi sağlıyor. Bu özelliği sayesinde lavanta yağı gece burun tıkanıklığına bağlı olarak yaşanan horlama sorununa da çözüm oluyor.
 
Geri
Üst