SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı granül kahve
3 yemek kaşığı su (Kahveyi çözdürmek için)
Krema için;
2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası (Buğdayda olur)
Yarım çay bardağı su (1 tatlı kaşığı granül kahveyi çözdür)
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Soğuyunca;
1 paket kremşanti
Dışı için;
Fındık
200 ml bardak ölçüsü
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krema için; vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye aldım, uygunca çırptıktan sonra ocağa aldım.
Kaynayınca vanilya ve tereyağını ek edip soğumaya bıraktım. Soğuyunca kremşantiyi boşaltıp, üzerine yarım çay bardağı sütü koyup 3 dakika kadar çırptım ve dolaba kaldırdım.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını başka kaplara aldım. Beyazlarına bir tutam tuz ve şekerin yarısını boşaltıp çırptım. Beyazlar yeterlice katılaşıp aksi çevirdiğinde düşmeyecek.
Daha sonra beyazları bir kenara alıp yumurta sarılarını kalan şekerle çırptım. Rengi açılınca suda açtığım nescafeyi ve başka materyalleri eleyerek ilave ettim.
Daha sonra üç basamakta yumurta beyazlarını ek edip tıpkı tarafta spatula ile karıştırdım. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yaydım. 170 derecede fanlı ayarda pişirdim. Çabucak pişiyor.
Kekte soğuyunca bir çay bardağı sütte 1 tatlı kaşığı nescafe ve şekeri karıştırıp dilimlediğim kekleri birer tatlı kaşığı ile ısladım. Ortasına ve kenarlarını kremayla kapladım dolapta beklettim.
Daha sonra benmari yolu erittiğim beyaz çikolatalardan üstlerine birer tatlı kaşığı koydum. Birebir biçimde erittiğim sütlü çikolatadan da ek edip kenarlarını çekilmiş fındığa buladım.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı granül kahve
3 yemek kaşığı su (Kahveyi çözdürmek için)
Krema için;
2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası (Buğdayda olur)
Yarım çay bardağı su (1 tatlı kaşığı granül kahveyi çözdür)
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Soğuyunca;
1 paket kremşanti
Dışı için;
Fındık
200 ml bardak ölçüsü
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krema için; vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye aldım, uygunca çırptıktan sonra ocağa aldım.
Kaynayınca vanilya ve tereyağını ek edip soğumaya bıraktım. Soğuyunca kremşantiyi boşaltıp, üzerine yarım çay bardağı sütü koyup 3 dakika kadar çırptım ve dolaba kaldırdım.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını başka kaplara aldım. Beyazlarına bir tutam tuz ve şekerin yarısını boşaltıp çırptım. Beyazlar yeterlice katılaşıp aksi çevirdiğinde düşmeyecek.
Daha sonra beyazları bir kenara alıp yumurta sarılarını kalan şekerle çırptım. Rengi açılınca suda açtığım nescafeyi ve başka materyalleri eleyerek ilave ettim.
Daha sonra üç basamakta yumurta beyazlarını ek edip tıpkı tarafta spatula ile karıştırdım. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yaydım. 170 derecede fanlı ayarda pişirdim. Çabucak pişiyor.
Kekte soğuyunca bir çay bardağı sütte 1 tatlı kaşığı nescafe ve şekeri karıştırıp dilimlediğim kekleri birer tatlı kaşığı ile ısladım. Ortasına ve kenarlarını kremayla kapladım dolapta beklettim.
Daha sonra benmari yolu erittiğim beyaz çikolatalardan üstlerine birer tatlı kaşığı koydum. Birebir biçimde erittiğim sütlü çikolatadan da ek edip kenarlarını çekilmiş fındığa buladım.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı