Latte Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için
4 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1.5 su bardağı un
1 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane tek içimlik latte
Muhallebi için
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 tane tek içimlik latte
Yarım paket toz kremşanti
Keki ıslatmak için
1 tane tek içimlik latte
1 su bardağı sıcak su
Süslemek için
Yeteri ölçüde iri dövülmüş fındık ve dekor çikolatalı sos

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
Krema kıvamına geldikten sonra su ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
Kalan son malzemeyi tek tek ekleyip çırpalım.
Hazırlanan kek harcını tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına boşaltalım ve evvelce ısıtılmış 160 derece fırında denetimli bir formda pişirelim varsayımı 35 dakikada pişti benim kekim.
Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit modüle bölelim onlar bir kenarda dururken muhallebi için latte ve toz kremşanti hariç kalan öbür materyalleri tencereye alıp karıştıralım. Kıvam alınca latteyi ekleyip soğutalım
Soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip karıştıralım.
Keki ıslatmak için su ve latteyi bir kasede hazırlayalım.
Her kek modülünü çok az ıslatarak her katına muhallebi koyalım.
En son üzerine ve kenarlarına çokça kalan muhallebiyi sürelim.
Çikolatalı dekor sos ile süsleyip etrafını çokça fındık ile kaplayalım.
Kekimiz 2 yada 3 saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst