- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.957
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Latte için hangi süt?
Tam yağlı süt, Latte Art için çok iyi bir kıvamda olan kremamsı bir köpük verir. Homojenleştirilmiş süt son derece stabil bir köpük verir. Hepsi için geçerli olan: Süt 70°C’nin üzerinde, soya sütü ise 45°C’nin üzerinde ısıtılmamalıdır.Latte Art için süt nasıl olmalı?
Sütün doğru hazırlanması: Latte art yapımı için hazırlanan sütün capuccinodaki gibi köpük kaplı olması art yapımını engelliyor. Dolayısıyla mikro taneciklerden oluşan, baloncuk içermeyen ve çok katı olmayan bir süt elde etmeliyiz.
Pınar Latte Art barista sütü nasıl kullanılır?
Nasıl Yapılır?
- 200 ml Pınar Latte Art Barista Süt, 60-65 dereceye kadar ısıtılır. ( Tercih edilirse evde french press yardımı ile daha köpüklü bir hale getirilebilir)
- Servis fincanına ilave edilen sütün üzerine 3 g granül kahve ilave edilir.
- Karıştırarak servise hazır hale getirilir.
Sütlü latte nasıl yapılır?
Oluşan köpüklü sütü bir bardağa boşaltın. Başka bir bardakta kahve ve yarım bardak suyu karıştırarak kahvenin iyice suyun içinde erimesini sağlayın. Bu işlemlerin ardından köpüklü sütün içine yavaşça kahveli karışımı katın. İsteğe göre kahvenizin üstüne karamel ya da çikolata sosu sıkarak süsleyebilirsiniz.Kat kat latte nasıl yapılır?
3 Renkli Latte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü ısıtın.
- Presse alıp sütü ve şekeri yavaş yavaş köpürtün.
- Küçük bir kapta kahveyi şekeri sıcak suyla karıştırın.
- Köpüğü bardağa alıp ince bir kaşık ucuyla kahvenizi tam ortadan dökün ve süsleyin. Afiyet olsun
Late nasil?