AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Latin Amerika da 1980 krizinden sonra politikanin odagi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Latin Amerika da 1980 krizinden sonra politikanın odağı nedir?​

1980 krizinden sonra politikanın odağı sosyal güvenlik ve özellikle emeklilik fonları olmuştur.

Şartlı Nakit Transferi sosyal politika uygulaması nedir?​

Şartlı Nakit Transferi sosyal politika uygulaması nedir?
Şartlı Nakit transferi (ŞNT), yoksulluk nedeniyle okul çağındaki çocuklarını okula gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan ailelere çocukların okula devam etmeleri şartıyla; 0–6 yaş arasında olan okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelere ise çocuklarını düzenli sağlık kontrolüne …

Şartlı Nakit Transferi sosyal politika uygulaması mıdır?​

Şartlı Nakit Transferi sosyal politika uygulaması mıdır?
Bu yolla sosyal refahın sağlanacağına dair görüşlerin yaygın olduğu görülmektedir. Bu amaçla Dünya’da yoksulluk olgusuyla mücadelede en çok kullanılan sosyal politika araçlarının başında Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) gelmektedir.

2020 yoksulluk sınırı ne kadar?​

Açlık sınırı geçen yıl aralıkta 2,163 lira, yoksulluk sınırı 7,045 lira; 2020 Kasım’da açlık sınırı 2.517 lira, yoksulluk sınırı 8.198 liraydı.

Şartlı nakit eğitim yardımı ne kadar?​

Şartlı nakit eğitim yardımı ne kadar?
2021 şartlı eğitim tutarı çocuğun eğitim seviyesine ve cinsiyetine göre değişir. Şartlı eğitim miktarı ilkokula giden erkekler için aylık 35 TL, kızlar için aylık 40TL ‘dir. 2021 şartlı eğitim ödemesi liseye giden erkekler için aylık 50TL ve ortaokula giden kızlara yönelik aylık 60TL olarak belirlenmiştir.

ŞNT ücreti ne kadar?​

ŞNT ücreti ne kadar?
ŞNT Eğitim Yardımları için: Çocukların düzenli olarak okula devam etmeleri şartıyla 1 yıl içersinde toplam 9 aylık olmak üzere yaz ayları hariç 2 ayda bir: İlköğretime (1.-8. sınıf arası) devam eden; Erkek çocukları için aylık 30 TL. Kız çocukları için aylık 35 TL.
Nakit eğitim yardımı ne kadar?​
Verilen yardım tutarı aylık 35 TL’dir. Şartlı eğitim ve sağlık yardımları kapsamında hak sahibi olabilmek için, fayda sahibi çocuk adına yardım başvurusu yapan kişinin, yaşadığı hanede sosyal güvenceli herhangi bir bireyin olmaması ve ilgili hanenin muhtaç durumda olduğunun MH kararıyla tespit edilmesi gerekmektedir.

1980 krizinden sonra Latin Amerika'da politikanın odağı, sosyal güvenlik ve özellikle emeklilik fonları olmuştur. Bu dönemde yaşanan ekonomik krizler, ülkeleri sosyal politikalara yönlendirmiş ve sosyal yardım programlarına odaklanmalarını sağlamıştır.

Şartlı Nakit Transferi (ŞNT), yoksullukla mücadelede yaygın olarak kullanılan bir sosyal politika aracıdır. Bu program kapsamında, yoksulluk nedeniyle okula gidemeyen çocuklara ailelere belirli şartlar karşılığında nakit yardım sağlanmaktadır. Ayrıca, okul öncesi çocuklar için de düzenli sağlık kontrollerine gitmeleri şartıyla destek verilmektedir.

2020 yılında açlık sınırı aralık ayında 2.163 lira, yoksulluk sınırı ise 7.045 lira olarak belirlenmiştir. Aynı yılın Kasım ayında açlık sınırı 2.517 lira, yoksulluk sınırı ise 8.198 lira olarak açıklanmıştır.

Şartlı eğitim yardımı miktarı çocuğun eğitim seviyesine ve cinsiyetine göre değişmektedir. 2021 yılında ilkokula giden erkek çocuklar için aylık 35 TL, kız çocuklar için ise aylık 40 TL olarak belirlenmiştir. Liseye giden erkek çocuklar için aylık 50 TL, ortaokula giden kız çocuklar için ise aylık 60 TL destek sağlanmaktadır.

ŞNT kapsamında verilen eğitim yardımları için, çocukların düzenli olarak okula devam etmeleri şartıyla aylık 30 TL (erkek çocuklar için) ve aylık 35 TL (kız çocuklar için) destek sağlanmaktadır.

Son olarak, nakit eğitim yardımı miktarı aylık 35 TL olarak belirlenmiş olup, bu yardımlardan faydalanabilmek için başvuru sahibinin sosyal güvencesiz olması ve muhtaç durumunda olması gerekmektedir.

Geri