Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lateral meniskus ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.526
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lateral menisküs ne demek?​

Menisküsler, diz ekleminde tibia platosu üzerinde yerleşmiş semi-sirküler fibro-kartilaj yapılardır. Medial menisküsün arka boynuzu daha geniştir ve öne doğru incelir. Lateral menisküs ise lateral kompartmanda daha geniş bir alanı kaplar ve medial menisküse göre daha hareketlidir.

Tenis hastalığına ne iyi gelir?​

Tenis hastalığına ne iyi gelir?
Tenisçi dirseği tedavisi nasıldır? Yakınmalarınız çok şiddetli değil ise istirahat, buz uygulaması spora ara verme gibi yöntemlerle hastalık sakinleşebilir. Parasetamol (Parol, Tylol ) gibi basit ağrı kesiciler veya Naproksen (Apranax, Naprosyn) Diklofenak (Voltaren) gibi ilaçların kısa süreli kullanımı faydalıdır.

Diskoid menisküs ne demek?​

Diz ekleminde, anormal şekilli menisküse verilen isimdir ve normal menisküse göre yaralanmaya daha meyillidir. Diskoid menisküslü hastalar, hayatları boyunca klinik bir problemle karşılaşmayabilir. Genellikle diskoid menisküs, problem çıkaran bir durumdur ve çocukluk döneminde klinik şikâyetler başlar.

Tenisçi dirseği bandı ne işe yarar?​

Tenisçi dirseği bandı ne işe yarar?
Tenisçi dirseği(lateral epikondilit) bandı, uygulandığı bölgede kas-tendon gerilimini azaltarak dirsekte oluşan ağrıyı azaltmaktadır. Genellikle 3 haftalık bant kullanımının ardından ağrıda azalma ve kavrama kuvvetinde artış gözlemlenmektedir.
Tenisçi dirsek hastalığına ne iyi gelir?​
TENİSÇİ DİRSEĞİ TEDAVİSİ
- Ağrı geçinceye kadar her 3-4 saatte bir, 20-30 dakika dirseğe buz uygulaması yapılmalıdır.
- Tedavi süresince fizyoterapistin önerdiği egzersizler düzenli olarak uygulanmalıdır.
- Bu dönemde kol egzersizleri kadar kolun dinlenmesi de önemlidir.

Iç menisküste dejenerasyon ne demek?​

Iç menisküste dejenerasyon ne demek?
Dejeneratif menisküs yırtığı yaygın kıkırdak hasarı yani kireçlenme oluşmuş olan dizlerdeki menisküs yırtıklarına verilen isimdir. Kronik yırtıklardır. Akut bir yaralanma ile oluşmazlar.

Dirseklik kaç saat takılır?​

Dirseklik Ne Kadar Süre Kullanılmalı Genelde gün içinde dirsek ağrısına neden olan aktiviteler sırasında kullanılması yeterlidir. Bu tür aktivitelerin süresi çoğunlukla birkaç saati geçmez. İstirahat halinde ve gece çıkarılmalıdır. Dirsekliği takmak hissedilen rahatsızlığı arttırmamalıdır.

Tenisçi dirseği hangi sinir?​

Tenisçi dirseği hangi sinir?
Lateral epikondilit sıklıkla tenisçi dirseği olarak bilinir. Dirseğin dış tarafında kas-tendonun kemiğe yapışma yerinde görülen ağrılı bir durumdur. Tendonlar kası kemiğe bağlar. Bu durumla ilişkili olan kas “ekstensör karpi radialis brevistir”.
 
Lateral menisküs, diz ekleminde tibia platosu üzerinde yer alan ve lateral kompartmanda geniş bir alanı kaplayan semi-sirküler fibro-kartilaj yapıdır. Medial menisküsün aksine lateral menisküs daha hareketlidir ve lateral kompartmanda bulunur.

Diskoid menisküs ise normal menisküse göre anormal şekilli olan ve yaralanmaya daha meyilli olan bir durumdur. Bu durum genellikle problemler yaratabilir ve klinik şikayetler genellikle çocukluk döneminde başlar.

İç menisküste dejenerasyon, dizlerdeki menisküsün dejeneratif yırtıklarına verilen isimdir. Bu durum kireçlenme ve kıkırdak hasarı gibi yaygın kıkırdak problemlerinden kaynaklanır ve akut bir yaralanmadan ziyade kronik bir sorundur.

Tenisçi dirseği ise lateral epikondilit olarak da bilinir ve dirseğin dış tarafında kas-tendonun kemiğe yapışma yerinde görülen ağrılı bir durumdur. Bu durumda etkilenen kas "ekstensör karpi radialis brevis" kasıdır.

Dirseklik ise genellikle dirsek ağrısına neden olan aktiviteler sırasında kullanılan ve rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olan bir medikal destektir. Kullanım süresi genellikle bu aktiviteler sırasında olup istirahat halinde ve gece çıkarılmalıdır.

Tenis hastalığı veya tenisçi dirseği tedavisinde ise istirahat, buz uygulaması, egzersizler ve ilaçlar gibi yöntemlerle belirtilerin hafifletilmesi amaçlanır. Fizyoterapist önerisi ve düzenli egzersizlerin uygulanması da tedavi sürecinde önemlidir.
 
Geri
Üst