AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lastikler de tarihi nerede yazar?

Editör

Yeni Üye

Lastikler de tarihi nerede yazar?​

Lastik tarihini öğrenmek için yapmanız gereken lastiğin yan tarafında yani yanağında DOT ile başlayan koda bakmak. Bu kodun son 4 hanesi lastik tarihini göstermektedir. Üretim tarihi 4 rakamdan oluşur. İlk iki rakam üretim haftasını gösterirken son iki rakamı üretim yapılan yılı göstermektedir.

Lastik üretim yılını nasıl anlarız?​

Lastik üretim yılını nasıl anlarız?
Lastiklerin kronolojik yaşı lastiğin yanağında “DOT” sembolünün ardından gelen karakterlere bakarak anlaşılabilir. Son dört rakam, lastiğin üretildiği yılı ve o yılın hangi haftasında üretildiğini gösterir. Bu dört rakamın ilk iki hanesi hangi haftada üretildiğini gösterir (Bunlar “01” ile “53” arasında değişir).

Lassa Snoways 4 üretim tarihi nerede yazar?​

Lassa Snoways 4 üretim tarihi nerede yazar?
Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Oto lastik raf ömrü ne kadardır?​

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Lastik tarihi önemli mi?​

Lastik tarihi önemli mi?
Lastiğin araca takıldığı tarih önemlidir. Lastiğin araca takıldığı tarihten 5 yıl sonra lastiğin ömründen dolayı eskidiğini söyleyebiliriz. Depodan takılan 2 yıl eski lastiği araca takmak lastiğin ömründen 2 yıl gittiği anlamına gelmemektedir.

Lassa Snoways Era ne zaman üretildi?​

Lassa Snoways Era ne zaman üretildi?
termometre 6 derecede kar yağdığını gösteriyor. düşük basınçlı bir yerde reklamı çekmişler, galiba… 2008-2009 kışı için lassa snoways era modeli çıkan kaliteli kış lastiği.

Eski tarihli kış lastiği alınır mi?​

Lastiklerin kullanım ömrü doğru saklama koşullarında 10 yıldır. Bu bilgi ise Ankara Ticaret Odası olsun, ünlü lastik dergileri olsun her yerde açıklanmış net bilgidir. 5 yıllık bir lastiği alıp, 5 yıl daha rahatlıkla kullanabilirsiniz, dedi.

Lastik alırken yıl önemli mi?​

Lastik alırken yıl önemli mi?

Eski tarihli lastik alınır mı?​

Eski tarihli lastik alınır mı?

Geri