Lastik kullanim omru ne kadardir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Lastik kullanım ömrü ne kadardır?​

Ortalama araç lastik ömrü 100.000 km veya 5 yıldır. İçindeki kauçuk maddesinin zamanla özelliğini yitirmesi, aracınızın fren mesafesini uzatarak yağışlı havalarda risklere neden olacak bir tehlike yaratır.

Bisiklet Dış lastik Üretim tarihi nerede yazar?​

Lastik Üretim Tarihi Nerede Yazar? Lastik tarihini öğrenmek için yapmanız gereken lastiğin yan tarafında yani yanağında DOT ile başlayan koda bakmak. Bu kodun son 4 hanesi lastik tarihini göstermektedir. Üretim tarihi 4 rakamdan oluşur.
Lastik kaç km de bir değişir?
Lastik ömrü aracın kullanım ve lastik tipine göre değişkenlik gösterir. Bununla birlikte araç lastiği 50 veya 60 bin km arasında değişmesi gerekiyor. Araç sahipleri bu km hesabını genel olarak yıllara yaymaktadır. Yıl hesabı olarak da 5 yıl sonra muhakkak değişmelidir.

Kullanılmayan lastiğin ömrü ne kadardır?​

Lastiğin ekonomik ömrü dediğimiz bir kullanım süresi vardır. Bu süre Ankara Ticaret Odasının açıkladığı gibi lastik ömrü 10 yıldır. Ancak bu 10 yıl, tamamen lastiğin kalitesine, saklanma koşullarına, kullanım şekline göre değişiklik gösterir.

Araba lastik ömrünün bittiği nasıl anlaşılır?​

Lastiğinizdeki çukurlara diklemesine yerleştirin. 1 lira veya 50 kuruşun dışındaki altın renkli kaplama 3-4 milimetre civarındadır. Eğer ki paranın dışındaki bu altın halkayı görebiliyorsanız lastiğinizin değişim zamanı gelmiştir.
En fazla kaç yıllık lastik alınır?
4. Maksimum 10 yıl. Lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren on yıldır.
Lastik tarihini öğrenmek için yapmanız gereken lastiğin yan tarafında yani yanağında DOT ile başlayan koda bakmak. Bu kodun son 4 hanesi lastik tarihini göstermektedir. Üretim tarihi 4 rakamdan oluşur. İlk iki rakam üretim haftasını gösterirken son iki rakamı üretim yapılan yılı göstermektedir.
Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Geri