AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Laptop Windows 10 nasil yuklenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Laptop Windows 10 nasıl yüklenir?​

Windows 10 nasıl kurulur?
- Adım #1: Windows 10 indirme sayfasına gidin,
- Adım #2: “Aracı şimdi indirin” yazılı butona tıklayın,
- Adım #3: İndirilen “MediaCreationTool” dosyasını açın,
- Adım #4: Kullanıcı sözleşmesini kabul edin,
- Adım #5: “Başka bir bilgisayar için yükleme medyası” seçeneğini işaretleyip ilerleyin,

Windows 10 Home nereden indirebilirim?​

Hem Windows 10 Home, Hem de Windows 10 Pro sürümünü yasal yollar ile Microsoft sitesinden . ISO olarak indirilebilir. Üstelik herhangi bir key veya lisans da gerekmiyor.

CAB uzantılı dosya nedir?​

CAB uzantılı dosya nedir?
CAB, Microsoft Windows İşletim sistemi içerisinde kullanılan Deflate, Quantum ve LZX sıkıştırma destekli sıkıştırılmış arşiv dosyası uzantısıdır. CAB dosyasının açılımı Cabinet’dir.

Windows 10 son sürüm nasıl indirilir?​

Windows 10 son sürüm nasıl indirilir?
1. Microsoft’un Windows 10’u indir sayfasına gidin….Haberin Devamı
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik’e gidin.
- Windows Update altında Güncellemeleri denetle düğmesine tıklayın.
- Güncelleme varsa bununla ilgili bir uyarı göreceksiniz ve otomatik olarak indirilmeye başlanacak.

Windows 10 Nereden indirilmeli?​

Microsoft’un internet sitesinden ISO indirmek için daha önce bir yazılım yüklemek gerekiyordu. Ancak Kasım 2021 güncellemesi ve Windows 11’in piyasaya sürülmesi ile doğrudan dosyayı indirmek mümkün hale geldi.

CAB dosyası nasıl kurulur?​

Windows’ta CAB Dosyalarını Yükleme Adımları
- DISM /Online /Add-Package /PackagePath:”X:pathtofile.cab” Örneğin, .
- DISM /Online /Add-Package /PackagePath:”D:myfile.cab” Yalnızca 64 bit kullanıcılar için.
- “C:WindowsSysWOW64Dism.exe” /Online /Add-Package /PackagePath:”X:pathtofile.cab” Hepsi bu.

Driver CAB nedir?​

Driver CAB nedir?
Driver.cab gibi Windows Cabinet dosyalarının bir Arşiv (Windows Cabinet) dosyası olduğu düşünülür. Bunlar, Microsoft tarafından Windows XP için oluşturulan CAB dosya uzantısı ile ilişkilendirilir. Driver.cab dosyası önce, Windows XP yazılımı için Windows XP İşletim Sisteminde, 10/25/2001 tarihinde geliştirildi.

Windows 10 sürüm 20H2 nasıl?​

Windows 10 sürüm 20H2 nasıl?
Windows 10 20H2 güncellemesi yükleme Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik> Windows Güncelleme’ye gidin. “Güncellemeleri Kontrol Et” ibaresine tıklayın. Güncelleme bilgisayarınız için mevcutsa, burada “Windows 10, sürüm 20H2 için özellik güncellemesi”ni göreceksiniz. “İndir ve kur” düğmesine tıklayın.
Bilgisayarımda Windows 10 çalışır mı?​
Microsoft’un Windows Uyumluluk Merkezi’ni kullanarak bilgisayarınızın Windows 10’a uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Araç, aslında PC’nizin Windows 8.1’e yükseltmeye uygun olup olmadığına bakıyor, ancak daha önce de söylediğimiz gibi Windows 8.1’i çalıştırabilen PC’ler, Windows 10’u da çalıştırabilecek.
Windows 10 ISO dosyasını nereden indirebilirim?​
Medya oluşturma aracını kullanmak için Microsoft Yazılım İndirme Windows 10 sayfasını bir Windows 7, Windows 8.1 veya Windows 10 cihazından ziyaret edin. Bu sayfayı Windows 10’u yüklemek veya yeniden yüklemek için kullanılabilen bir disk görüntüsü (ISO dosyası) indirmek üzere kullanabilirsiniz.

Windows 10'u laptopunuza nasıl yükleyeceğinizi anlatan adımlar oldukça açıklayıcı. İşte adım adım Windows 10 yükleme süreci:

1. **Windows 10 indirme sayfasına gidin:** İlk adım olarak Windows 10'u resmi web sitesinden indirmeniz gerekiyor. Bu adımda Microsoft'un resmi sitesine giriş yapın.

2. **"Aracı şimdi indirin" yazılı butonuna tıklayın:** İndirme sayfasındayken "Aracı şimdi indirin" butonuna tıklayarak Media Creation Tool'u (Medya Oluşturma Aracı) bilgisayarınıza indirin.

3. **İndirilen "MediaCreationTool" dosyasını açın:** İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Media Creation Tool dosyasını çalıştırarak açın.

4. **Kullanıcı sözleşmesini kabul edin:** Media Creation Tool'u çalıştırdıktan sonra gerekli lisans ve sözleşme adımlarını kabul ederek ilerleyin.

5. **"Başka bir bilgisayar için yükleme medyası" seçeneğini işaretleyip ilerleyin:** Media Creation Tool içerisinde "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası" seçeneğini işaretleyerek ilerleyin. Bu adım sırasında USB belleğinizi veya bir DVD'yi seçerek yükleme medyasını oluşturabilirsiniz.

Windows 10 Home veya Windows 10 Pro sürümlerini Microsoft'un resmi web sitesinden .ISO olarak indirebilirsiniz. Key veya lisans gerektirmeden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

CAB uzantılı dosyalar, Microsoft Windows işletim sistemine özgü sıkıştırılmış arşiv dosyalarıdır. Bu dosyalar, Deflate, Quantum ve LZX gibi sıkıştırma yöntemlerini desteklemektedir. CAB dosyaları genellikle Windows işletim sistemi güncelleştirmeleri veya ek paketlerin dağıtımında kullanılır.

Eğer Windows 10'un son sürümünü indirmek istiyorsanız, Ayarlar bölümünden Güncelleme ve Güvenlik'e giderek Windows Update'ı kontrol edebilirsiniz. Eğer güncelleme varsa otomatik olarak indirilecek ve kurulacaktır.

Driver CAB ise Windows'un sürücü dosyasını içeren arşiv dosyasına verilen isimdir. Bu dosyalar, genellikle Windows'un sürücü güncellemelerinde veya dağıtımlarında kullanılır.

Windows 10 sürüm 20H2'yi yüklemek isterseniz, Ayarlar bölümünden Güncelleme ve Güvenlik'e giderek Windows Güncelleme seçeneğine tıklayın. Burada mevcut güncellemeleri kontrol edebilir ve istediğiniz güncellemeyi yükleyebilirsiniz.

Bilgisayarınızda Windows 10'un çalışıp çalışmayacağını kontrol etmek için Microsoft'un Windows Uyumluluk Merkezi'ni kullanabilirsiniz. Bu araç, bilgisayarınızın Windows 10 ile uyumlu olup olmadığını detaylı bir şekilde test eder.

Windows 10 ISO dosyasını indirmek için Microsoft'un resmi web sitesinden Media Creation Tool'u kullanarak bir disk görüntüsü (ISO dosyası) indirebilirsiniz. Bu dosya sayesinde Windows 10'u yüklemek veya yeniden yüklemek mümkün olacaktır.

Geri