AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Laktuloz nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.012
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Laktuloz nasıl yapılır?​

Laktuloz (4-O-b-D-galaktopiranosil-D-fruktofu- ranoz); bir disakkarit türevi olup, galaktozun fruk- toza β (1-4) glikozidik bağ ile bağlanması sonucu oluşur. İlk kez 1930 yılında Montgomery ve Hud- son tarafından elde edilmiştir, doğada doğal olarak bulunmamaktadır.

Lactulac nedir ne işe yarar?​

Lactulac Şurup, kronik kabızlıkta laksatif olarak, hepatik ensefalopati (portal sistemik ensefalopati) olgularında koruyucu ve tedavi edici olarak kullanılır. Lactulac Şurup, galaktoz ve laktuloz intoleransında, intestinal obstrüksiyon olgularında kontrendikedir.

Duphalac yan etkileri nelerdir?​

Duphalac yan etkileri nelerdir?
DUPHALAC®’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz . Eğer çok yüksek doz alırsanız, ishal ve karın ağrısı yaşabilirsiniz. Bu durumda, belirtilerin gerilemesi için tedavi durdurulmalı ya da doz yeterli derecede azaltılmalıdır.

Duphalac ne kadar süre kullanılmalı?​

Tedavinin etkisinin görülmesi için birkaç gün (2-3 gün) geçmesi gerekebilir. Karaciğer koması ve koma öncesi tedavide (yalnızca erişkinler için) doz uygulaması: Başlangıç dozu: Günde 3 – 4 defa 30-45 ml Sonrasında bu doz, doktorunuz tarafından günde 2-3 defa yumuşak bir defekasyon sağlayabilecek şekilde ayarlanabilir.

Duphalac Plus Şase nasıl kullanılır?​

Nasıl Kullanılır?
- DULCOSOFT® SOLÜSYON aromasızdır.
- DULCOSOFT® SAŞE’nin nötr bir tadı vardır ve su ile çözülerek tercih edilen bir içecek (soda, elma suyu, portakal suyu, soğuk çay yada sıcak su) ile karıştırılabilir.
- Dozlama önerileri doğrultusunda, kişisel ihtiyaca göre doz ayarlanabilir.

Lactulac kimler kullanabilir?​

Lactulac kimler kullanabilir?

Laktüloz nedir ne işe yarar?​

Laktuloz, kalın barsakta pH’ yı düşürerek protein kalıntılarından amonyak oluşturan kolonik bakterilerin sayısını azaltır. Ayrıca kolonik bakterilerin amonyak “uptake”ni artırmak suretiyle feçesle azot kaybını artırır ve amonyak emilimini azaltır.
 
Laktüloz, galaktoz ile fruktoz arasında bir bağ oluşturan bir disakkarit türevidir. Doğal olarak bulunmaz ve 1930 yılında ilk kez sentezlenmiştir. Laktülozun laksatif etkisi vardır ve kronik kabızlıkta, hepatik ensefalopatide (portal sistemik ensefalopati), koruyucu ve tedavi edici olarak kullanılır.

Lactulac Şurup, içerdiği laktüloz ile kronik kabızlık ve hepatik ensefalopati gibi durumların tedavisinde kullanılırken, galaktoz ve laktüloz intoleransı ile bağırsak tıkanıklığı durumlarında kullanılmamalıdır. Yüksek dozlarda alınması durumunda ishal ve karın ağrısı gibi yan etkilere sebep olabilir. Bu durumda doktorunuza danışarak tedaviye ara vermek veya dozu azaltmak önemlidir.

Duphalac tedavisinin etkisinin görülmesi için 2-3 gün gibi bir süre gerekebilir. Karaciğer koma ve koma öncesi tedavide yetişkinler için önerilen günlük doz aralığı doktorunuz tarafından belirlenmelidir. Ayrıca Duphalac Plus Şase'nin nasıl kullanılacağı, aromasız olması ve su ile karıştırılarak tercih edilen bir içecek ile tüketilebileceği bilgilerini içerir.

Laktülozu kimlerin kullanabileceği konusunda detaylı bir bilgi paylaşılmamış, ancak genellikle kronik kabızlık, hepatik ensefalopati gibi durumları tedavi etmek için kullanıldığı bilinmektedir. Laktüloz, kalın bağırsakta pH seviyesini düşürerek protein kalıntılarından amonyak oluşumunu azaltır ve kolonik bakterilerin amonyak 'uptake'ini artırarak feçesle azot kaybını artırır ve amonyak emilimini azaltır. Bu mekanizmalar sayesinde laktülozun bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.
 
Geri
Üst