SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Laktik Asit Fermantasyonunun Yiyecek Sektöründeli Yeri
Süt Asiti fermantasyonu neolitik çağdan beri kullanılmıştır Laktik asitin etkisiyle yiyecek asitlenir, bu da bozulmaya neden olacak mikroorganizmaların büyümesini engeller, hatta öldürebilir Bunun örnekleri sütün ekşimesinden elde edilen yoğurt, yayık ayranı, tuzsuzbeyaz peynir, sayılabilir Alman lahana turşusu (sauerkraut), Korelilerin kimçisi ve diğer bazı diğer turşu türleri de bu şekilde hazırlanır *
Süt Asiti fermantasyonu neolitik çağdan beri kullanılmıştır Laktik asitin etkisiyle yiyecek asitlenir, bu da bozulmaya neden olacak mikroorganizmaların büyümesini engeller, hatta öldürebilir Bunun örnekleri sütün ekşimesinden elde edilen yoğurt, yayık ayranı, tuzsuzbeyaz peynir, sayılabilir Alman lahana turşusu (sauerkraut), Korelilerin kimçisi ve diğer bazı diğer turşu türleri de bu şekilde hazırlanır *