Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya
500 gram kıyma
2 tane soğan
2 diş sarımsak
2 tane domates
2 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı sumak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu bir kaba alalım üzerine tuz atılıp karıştıralım.
Su ve maya yı bir kapta karıştırılıp unun üzerine dökülüp yoğuralım.
Yarım saat üzerini kapatıp dinlendirelim.
Bir kaba kıymayı koyalım.
Soğanı ve öteki materyalleri robattan çekelim.
Kıymaya katalım.
Tuz, toz biber ve salçayı kıymaya katalım sumak, pulbiber ve sıvı yağı katalım yeterlice karıştıralım.
Hamuru evvel dörde bölelim sonra modüllerin herbirini altı kesime ayıralım 24 kesim oluyor.
Merdane ile hafif unlayarak açalım kıymalı harçdan üzerine sürelim.
Ocağın üzerinde ısınan tavaya lahmacunu koyalım kapağını kapatalım.
ltı kızarınca kapağı açalım çok azda o denli pişirelim. Afiyet olsun ️
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya
500 gram kıyma
2 tane soğan
2 diş sarımsak
2 tane domates
2 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı sumak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu bir kaba alalım üzerine tuz atılıp karıştıralım.
Su ve maya yı bir kapta karıştırılıp unun üzerine dökülüp yoğuralım.
Yarım saat üzerini kapatıp dinlendirelim.
Bir kaba kıymayı koyalım.
Soğanı ve öteki materyalleri robattan çekelim.
Kıymaya katalım.
Tuz, toz biber ve salçayı kıymaya katalım sumak, pulbiber ve sıvı yağı katalım yeterlice karıştıralım.
Hamuru evvel dörde bölelim sonra modüllerin herbirini altı kesime ayıralım 24 kesim oluyor.
Merdane ile hafif unlayarak açalım kıymalı harçdan üzerine sürelim.
Ocağın üzerinde ısınan tavaya lahmacunu koyalım kapağını kapatalım.
ltı kızarınca kapağı açalım çok azda o denli pişirelim. Afiyet olsun ️
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı