AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler
200 ml su (ılık)
100 ml süt (ılık)
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
yarım yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
yarım paket kuru maya
500 gr kadar un (poğaca hamurundan sert olacak)
iç harcı:
250 gr kıyma
2 büyük kırmızı biber
4 çarliston biber
2 diş sarımsak
maydanoz
1 silme yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım konserve domates
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığının yarısı karabiber
yarım tatlı kaşığının yarısı pul biber

Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç hamur için gerekli olan tüm gereçleri uygun bir kaba koyup karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip poğaça hamurundan biraz sert bir hamur yoğurun.
İç harcı için zerzevatları rondo dan geçirin. Tüm gereçleri karıştırın.
.Ben hamurumu bir saat mayalandırdıktan sonra 12 bezeye ayırdım (bir beze yaklaşık 70 gr ediyor).
5. Beze basına 1. 5 yemek kaşığı iç harcından sürdüm, o biçimde pişirdim.
6. Lahmacunlarımı silex‘te pişirdim ben. Fırında da pişirebilirsiniz doğal ki.
Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst