Lahmacun İçi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lahmacun İçi Tanımı İçin Materyaller
750 gram kıyma
2 orta uzunluk kuru soğan
3 orta uzunluk domates
4 yeşil biber
1 baş sarımsak
1 kapya biber
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay bardağı isot
2 yemek kaşığı tuz

Lahmacun İçi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel soğanları doğrayıcıdan geçirin ve çıkan suyunu atın. Tüm gereçleri karıştıracağınız kabınıza alın.
Yeşil biber, kapya biber, sarımsak ve maydanozu da birlikte doğrayıcıdan geçirin. Bu gereçleri de ufalttığınız soğanların üstüne ekleyin.
Sonra domatesleri koyun doğrayıcıya ve onları da ufaltıp başka gereçlere ekleyin.
En son kaptaki karışımımıza tuz, isot, karabiber, zeytinyağ/ayçiçek yağı, domates salçası ve biber salçasını katıp uygunca karıştırıp, kıymamızı ekleyelim.. Afiyetle yiyiniz efendim .
Not: Ben karışımı yeterlice karıştırdıktan sonra ağzını streç sinemayla kapatıp 30-40 dk buzdolabında biraz dinlendiriyorum, size de öneririm ….

Lahmacun İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst