- Konu Yazar
- #1
Lahanalı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 rendelenmiş havuç
1 büyük kuru soğan
2 kase pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 küçük kase kuru kayısı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Lahanalı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile bir arada soteleyin.
İnce doğradığınız lahanayı ekleyip soğanla bir arada birkaç dk yağda çevirin.
Tereyağını ekleyin ve rendelenmiş havucu da ekleyerek hepsini yaklaşık 10 dk tencerenin kapağı kapalı biçimde pişirin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra evvelce ıslattığınız pirinçi yıkayıp ek edin.
Kayısıları da ufak doğrayıp üzümle bir arada ekleyip karıştırın.
Birkaç dakika birlikte bekledikten sonra üzerini 1 parmak geçecek formda kaynar suyu ekleyin.
Baharatlarını ve tuzunu da ek edip karıştırıp kapağı kapalı halde suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Lahanalı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 rendelenmiş havuç
1 büyük kuru soğan
2 kase pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 küçük kase kuru kayısı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Lahanalı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile bir arada soteleyin.
İnce doğradığınız lahanayı ekleyip soğanla bir arada birkaç dk yağda çevirin.
Tereyağını ekleyin ve rendelenmiş havucu da ekleyerek hepsini yaklaşık 10 dk tencerenin kapağı kapalı biçimde pişirin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra evvelce ıslattığınız pirinçi yıkayıp ek edin.
Kayısıları da ufak doğrayıp üzümle bir arada ekleyip karıştırın.
Birkaç dakika birlikte bekledikten sonra üzerini 1 parmak geçecek formda kaynar suyu ekleyin.
Baharatlarını ve tuzunu da ek edip karıştırıp kapağı kapalı halde suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Lahanalı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı