AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lahanadan ne tur yemekler yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.537
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lahanadan ne tür yemekler yapılır?​

Ona Burun Kıvırdığınız Her Gün İçin Pişman Olacağınız 10 Farklı Lahana Tarifi
- Lahana Çorbası Tarifi.
- Kapuska Tarifi.
- Fırında Etli Lahana Tarifi.
- Lahana Turşusu Tarifi.
- Lahana Sarması Tarifi.
- Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi.
- Sauerkraut Tarifi.
- Sebzeli Sulu Börek Tarifi.

Beyaz lahana ile hangi yemekler yapılır?​

Beyaz lahana ile hangi yemekler yapılır?
Beyaz Lahana Tarifleri 33 Farklı Lezzet
- #1 Etli Nefis Lahana Sarması Sevde.
- #2 Lezzeti Sosunda Saklı Lahana Salatası
- #3 Beyaz Lahanalı Tavuk Sote (Ukrayna)
- #5 Fırında Lahana Sarması
- #6 Lahana Dolusu.
- #7 Tavuklu Beyaz Lahanalı Harika Salata.
- #8 Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
- #9 Sucuklu Kapuska (Videolu)

Sauerkraut nasıl yenir?​

Sauerkraut Nasıl Tüketilir? Sağlıklı bir besin kaynağı olan Sauerkraut özellikle et yemeklerinin yanında, salataların içine koyularak veya tavuk ızgaranın yanında servis edilebilir. Tek başına ya da yemeklerle tüketilebilir.

Sauerkraut nasıl saklanır?​

Sauerkraut nasıl saklanır?
1 haftanın sonunda kavanozun kapağını kapatarak, buzdolabına alın. 1 hafta da buzdolabında fermente olan lahanalar yemeye hazır olacaktır. Buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Coleslaw salata nasıl yapılır?​

Coleslaw (Lahana Salatası) Tarifinin Püf Noktası Beyaz lahanayı mümkün olduğunca ince parçalar halinde kıyın, kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Soğan tadından hoşlanmıyorsanız 1 çay kaşığı kadar sarımsak ya da soğan tozu kullanın.

Lahana yemeği yanına ne gider?​

Lahana yemeği yanına ne gider?
Kapuska Yemeği Yanına Ne Gider?
- Kapuska yemeğinizin yanında, bulgur pilavı yapabilirsiniz.
- Makarnayı da kapuska yemeği ile birlikte tercih edebilirsiniz.
- Kapuska yemeğinizin yanına, çorba olarak yayla çorbası yapabilirsiniz.
- Turşu da bu yemeğin yanına çok yakışacaktır.

Iyi bir kapuska nasıl yapılır?​

Lahanayı yıkayın ve yemeklik olarak doğrayın. Soğanı ince ince, küp küp doğrayın ve bir kenara alın. Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, tereyağı erir erimez içerisine doğradığınız soğanı atın ve pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.

Alman tipi lahana turşusu nasıl yapılır?​

Alman tipi lahana turşusu nasıl yapılır?
Lahanayı yıkayalım ve ince ince keselim. Yarısını bir kapta diğer yarısını başka kapta yaptım ve her bir kaba 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu koydum ve ovdum. 1 saat beklettim ve sonrasında yumuşamışlardı. Tekrar biraz ovdum ve suyunu sıkarak kavanoza bastıra bastıra koydum aralara sadece karabiber tanesi koydum.

Probiyotik Turşu kaç günde olur?​

Kavanozun kapağını kapatın ve oda sıcaklığında fermantasyon için beklemeye bırakın. 2-3 günde bir kavanoz kapağını gevşetip biriken gazı çıkartın. 7-10 gün sonunda lezzetli ve probiyotik özellikli, bağırsak dostu turşular hazır.

Alman turşusu nasıl kurulur?​

Alman turşusu nasıl kurulur?
Alman Usulü Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, şeker, sirke ve tuzu küçük bir tencerede kaynatın.
- Kavanozların dibine dereotu, soğan ve sarımsak ekleyin.
- Karabiber, kişniş tohumu ve hardal tohumunu paylaştırın.
- Salatalıkları kavanoza dizin.
- Üzerine ılıyan karışımı paylaştırın ve kavanozları sıkıca kapatın.
 
Lahanadan pek çok lezzetli yemek yapılabilir. İşte bazı popüler lahana yemekleri:

1. Lahana Çorbası: Bol malzemeli, doyurucu bir çorba olan lahana çorbası genellikle kış aylarında tercih edilir.

2. Kapuska: Lahana ve kıymayla hazırlanan geleneksel bir yemek olan kapuska, genellikle pirinç ya da bulgur ile servis edilir.

3. Fırında Etli Lahana: Lahana yapraklarına sarılarak hazırlanan ve fırında pişirilen etli lahana yemeği oldukça lezzetlidir.

4. Lahana Turşusu: Fermente edilmiş lahanadan yapılan bu turşu, genellikle garnitür olarak tüketilir ve sindirime yardımcı olabilir.

5. Lahana Sarması: Lahananın içine pirinç, kıyma ve baharat doldurularak hazırlanan lahana sarması, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir.

6. Mor Lahana Salatası: Mor lahana ile hazırlanan bu salata, renkli ve sağlıklı bir seçenektir.

7. Sauerkraut: Lahana turşusunun Alman versiyonu olan sauerkraut, salataların yanı sıra et yemeklerinin de lezzetini artırabilir.

8. Sebzeli Sulu Börek: Lahana, sebze ve peynirle hazırlanan bu börek, pratik ve nefis bir seçenektir.

Beyaz lahana da oldukça yöresel ve lezzetli yemeklere imkan verir. İşte beyaz lahana ile yapılabilecek bazı tarifler:

1. Etli Nefis Lahana Sarması
2. Lezzeti Sosunda Saklı Lahana Salatası
3. Beyaz Lahanalı Tavuk Sote (Ukrayna)
4. Fırında Lahana Sarması
5. Lahana Dolusu
6. Tavuklu Beyaz Lahanalı Harika Salata
7. Kıymalı Lahana Sarması
8. Sucuklu Kapuska

Lahanaları sağlıklı bir şekilde saklamak istiyorsanız, fermente olduğu sürece buzdolabında saklayabilirsiniz. Kavanozun kapağını kapatarak ve 6 aya kadar tüketilebileceği belirtilmiştir. Fermente lahana yemeğinize uygun olarak turşu, çorba, pilav ya da makarna gibi yan lezzetler tercih edebilirsiniz.

İyi bir kapuska yapmak için; lahanayı doğrayıp kavurduktan sonra içine kıyma eklemek, bol baharat kullanmak ve üzerine tercihinize göre pirinç ya da bulgur eklemek önemlidir.

Alman tipi lahana turşusu yapmak için lahanayı ince kesip tuzlamak, bekletmek ve sonra kavanoza yerleştirmek gerekmektedir. Benzer şekilde probiyotik turşu da fermantasyon süreci sonunda hazır olurken, Alman turşusunun hazırlanışında su, sirke, şeker ve tuz karışımı kullanılmaktadır.
 
Geri
Üst