Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk beyaz lahana
1 kuru soğan
Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
2 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) su bardağı su
Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
En sevdiğim tanımlardan kışın benim için vazgeçilmezlerinden. Siz de çok seveceksiniz eminim
Lahana yapraklarını güzelce yıkayıp çok kendini bırakmayacağı halde haşlayalım. Suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
Rengi hafif dönünce rendelenmiş sarımsaklar ile birlikte salçayı ek edelim.
Akabinde baharatları, tuzu ve pirinçi ek edip biraz daha kavuralım. Yarım bardak kaynar suyumuzu ekleyip ocağımızın altını kapatalım.
Lahana yapraklarının kalın saplarını bıçak yardımıyla alalım. Bu ortada büyük yaprakları avuç büyüklüğünde bölebiliriz.
Harçtan çok doldurmayacak biçimde ( pişerken pirinçler şişecektir) yaprakların uç kısımlarına koyup kenarlarını kapatarak saralım.
Tencerenin tabanına arta kalan sapları ve kullanamadığınız iç kısımlardaki küçük yaprakları yerleştirelim. Hazır olan sarmaları sıkıca yerleştirelim ve üzerine sos için hazırladığınız sıvı yağ, sıcak su ve domates salçası karışımını gezdirerek dökelim. Üzerini bir tabakla kapatıp tencerenin kapağını kapatalım.
Ortalama 45 – 50 dakika kısık ateşte pişmesi için kâfi olacaktır. Siz tekrar de pirinçin pişmesini baz alın. Orta sıra denetim edebilirsiniz.
Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk beyaz lahana
1 kuru soğan
Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
2 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) su bardağı su
Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
En sevdiğim tanımlardan kışın benim için vazgeçilmezlerinden. Siz de çok seveceksiniz eminim
Lahana yapraklarını güzelce yıkayıp çok kendini bırakmayacağı halde haşlayalım. Suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
Rengi hafif dönünce rendelenmiş sarımsaklar ile birlikte salçayı ek edelim.
Akabinde baharatları, tuzu ve pirinçi ek edip biraz daha kavuralım. Yarım bardak kaynar suyumuzu ekleyip ocağımızın altını kapatalım.
Lahana yapraklarının kalın saplarını bıçak yardımıyla alalım. Bu ortada büyük yaprakları avuç büyüklüğünde bölebiliriz.
Harçtan çok doldurmayacak biçimde ( pişerken pirinçler şişecektir) yaprakların uç kısımlarına koyup kenarlarını kapatarak saralım.
Tencerenin tabanına arta kalan sapları ve kullanamadığınız iç kısımlardaki küçük yaprakları yerleştirelim. Hazır olan sarmaları sıkıca yerleştirelim ve üzerine sos için hazırladığınız sıvı yağ, sıcak su ve domates salçası karışımını gezdirerek dökelim. Üzerini bir tabakla kapatıp tencerenin kapağını kapatalım.
Ortalama 45 – 50 dakika kısık ateşte pişmesi için kâfi olacaktır. Siz tekrar de pirinçin pişmesini baz alın. Orta sıra denetim edebilirsiniz.
Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı