Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
Orta uzunluk lahana
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
3 küçük soğan
1 maydanoz
1 nane
1 dereotu
1 kase rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytin yağ
Tuz, nane, pul biber
Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Lahana parçalanıp tuzlu suda haşlanır.
İç gereçler sırasıyla bir ortaya getirilip karıştırılır ve sarmamız ister uzun ki bu formül bana daha (pratik geliyor, ister üçgen yada muska halinde sarılır.)
Hizasında salça soslu su eklenir.
Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. (sarmaların dinlenmesine dikkat etmelisiniz. ).
Şimdiden afiyet olsun
Orta uzunluk lahana
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
3 küçük soğan
1 maydanoz
1 nane
1 dereotu
1 kase rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytin yağ
Tuz, nane, pul biber
Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Lahana parçalanıp tuzlu suda haşlanır.
İç gereçler sırasıyla bir ortaya getirilip karıştırılır ve sarmamız ister uzun ki bu formül bana daha (pratik geliyor, ister üçgen yada muska halinde sarılır.)
Hizasında salça soslu su eklenir.
Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. (sarmaların dinlenmesine dikkat etmelisiniz. ).
Şimdiden afiyet olsun