Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lahana Sarması (Gaziantep Usulü)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lahana Sarması (Gaziantep Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Bir kilo haşlanmış lahana
İç materyali;
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı karışık salça
Sosu;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
1,5 litre kaynar su

Lahana Sarması (Gaziantep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yağı koyuyoruz. Yağ ısınınca soğanları yeterlice kavuruyoruz.
Sarımsağı rendeleyip atıyoruz. Salçayı koyup kavurunca baharatları atıyoruz. Bir iki sefer karıştırıp su da yıkadığımız pirinçleri atıp uygunca karıştırıp 3 su bardağı suyu ekliyoruz.
Lahanaları haşladıktan sonra sarıp tencereye diziyoruz.
Üzerine tartı koyup sosu hazırlıyoruz.
Sosu ekleyip evvel yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Lahana Sarması (Gaziantep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst