Lahana Sarması (Dürüm)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lahana Sarması (Dürüm) Tanımı İçin Gereçler

İçi için;
1 kilo kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
6-7 kısım yeşil soğan
3 yemek kaşığı kuru nane
4 çay kaşığı pulbiber
Tuz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Dışı için;
2 yemek kaşığı salça
1 orta uzunluk sarmalık basık lahana
Tuz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak

Lahana Sarması (Dürüm) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sap kısmını bıçakla oyarak çıkartın. Yıkayın.
Yayvan bir tencereye su koyup kaynayınca sap kısmını tencereye yerleştirin.
5 dk sonra aksi çevirin 5 dk sonra tekrar çevirin.
Yumuşayan yaprakları üstten alın sonra tekrar çevirin bu türlü böyle yaprakları tek tek toplayın.
Bir tepside damarlarını çıkarıp ikiye üçe bölüp kenara koyun hazırlayın.
Sonra da içlerini bol bol koyup sarın.
Tencerenin altına kestiğiniz damarları dizin üstüne sarmaları dizin.
Salça, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin.
Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin dağılmaması için üzerine düz bir tabak koyun ve pişmeye bırakın.
Yarım saatte pişiyor genelde fakat tadına bakarak ayarlayabilirisiniz.
Tencereye koyduğunuz yağı tuzu kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Lahana Sarması (Dürüm) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst