Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı İçin Materyaller
Haşlama İçin;
5-6 yaprak lahana
1.5 litre su
Sos İçin ;
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tam limon suyu
Baharatlar; (Arzuya göre)
Kırmızı biber
Pul biber
Sumak
Kimyon
Zerdeçal
Nane
Tuz
Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahanaları gelişi hoş doğrayalım, 10 dakika haşlayalım.
Sos materyallerini bir kapta karıştıralım.
Haşlanan lahanamızı süzelim lakin suyunu atmayalım yararları saymakla bitmez.
Lahanayı bir kaba alalım ve evvel karıştırdığımız sosumuzu, sonrada baharatları ek ederek karıştıralım. (Kimyon,zerdeçal, pul biber, sumak ve tuz kullandım).
Güzelce karıştıralım ve servis edelim hepinize afiyetler olsun efendim.
Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Haşlama İçin;
5-6 yaprak lahana
1.5 litre su
Sos İçin ;
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tam limon suyu
Baharatlar; (Arzuya göre)
Kırmızı biber
Pul biber
Sumak
Kimyon
Zerdeçal
Nane
Tuz
Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahanaları gelişi hoş doğrayalım, 10 dakika haşlayalım.
Sos materyallerini bir kapta karıştıralım.
Haşlanan lahanamızı süzelim lakin suyunu atmayalım yararları saymakla bitmez.
Lahanayı bir kaba alalım ve evvel karıştırdığımız sosumuzu, sonrada baharatları ek ederek karıştıralım. (Kimyon,zerdeçal, pul biber, sumak ve tuz kullandım).
Güzelce karıştıralım ve servis edelim hepinize afiyetler olsun efendim.
Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı