Lahana Çorbası (Kış Ayının Şifası) Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ (Demet) lahana
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 su bardağından biraz az bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı su
Lahana Çorbası (Kış Ayının Şifası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir tencereye kaynanası için su koyup, kaynatalım (8 su bardağı su)
Lahanaları temizleyip, ince ince doğrayalım (Saplarını ayıralım) ve kaynayan suyun içine koyalım.
Lahana 15 dakika boyunca haşlamaya bırakalım. Soğanı ince ince doğrayalım ve tencereye ilave edelim.
Patatesleri ince küpler şeklinde doğrayalım, tencereye koyalım ve karıştıralım.
Bulguru sudan geçirelim tencereye bulgurda ekleyelim ve herbiri yumuşak kıvamında oluncaya kadar pişirelim.
Terbiyesi için; derin bir kasenin içine mısır ununu ve suyu çırpalım ve lahanaya karıştırarak dökelim.
En son baharatını ve yağını ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Servis tabağına alalım ve sıcak tüketelim
Lahana Çorbası (Kış Ayının Şifası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 bağ (Demet) lahana
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 su bardağından biraz az bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı su
Lahana Çorbası (Kış Ayının Şifası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir tencereye kaynanası için su koyup, kaynatalım (8 su bardağı su)
Lahanaları temizleyip, ince ince doğrayalım (Saplarını ayıralım) ve kaynayan suyun içine koyalım.
Lahana 15 dakika boyunca haşlamaya bırakalım. Soğanı ince ince doğrayalım ve tencereye ilave edelim.
Patatesleri ince küpler şeklinde doğrayalım, tencereye koyalım ve karıştıralım.
Bulguru sudan geçirelim tencereye bulgurda ekleyelim ve herbiri yumuşak kıvamında oluncaya kadar pişirelim.
Terbiyesi için; derin bir kasenin içine mısır ununu ve suyu çırpalım ve lahanaya karıştırarak dökelim.
En son baharatını ve yağını ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Servis tabağına alalım ve sıcak tüketelim
Lahana Çorbası (Kış Ayının Şifası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı