- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Laboratuvarda çalışan doktorlara ne denir?
Laboratuvar Uzmanları, laboratuvar teknisyenleri, flebotomistler (kan numunesini alanlar), sekreterler ve diğer yardımcı elemanlar laboratuvarlarda görev yaparlar. Yapılan işlerin çoğu diğer büyük kuruluşlarda gerçekleştirilenlere benzer.Laborant ne mezunu?
Meslek eğitimi, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünde verilir. Eğitim süresi 2 yıldır.Tıbbi laboratuvar uzmanı, laboratuvarın uluslararası standartlara uygun olarak çalışmasını sağlamakla birlikte laboratuvar ekibinin çalışmalarını organize etmektedir. Test sonuçlarının sağlık kuruluşlarında hasta ve doktorlara ulaşmasını sağlamakta olup laboratuvar işleyişini planlamaktadır.
Laboratuvarda çalışmak için hangi bölüme gidilir?
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, başlıca klinik biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizleri yapacak eleman yetiştirmektir. Sağlık Meslek lisesinin tıbbi laboratuvar bölümü mezunu öğrenciler bu programı tercih edebilirler.
Laboratuvar personeli ne demek?
Laboratuvar elemanı, laboratuvarlarda gerçekleştirilen tıbbi ve kimyasal analiz işlemlerini ve ilgili yönetim birimi tarafından kendisine atanan görevleri gerçekleştirmekle sorumludur.
Laborant olmak için hangi bölüm okunmalı?
Laborant olmak için Sağlık Meslek Yüksekokullarına bağlı olarak eğitim veren iki yıllık Tıbbi Laboratuvar Teknikeri önlisans programından mezun olma şartı bulunmaktadır.Lise mezunu laboratuvarda çalışabilir mi?
MEMURLAR.NET’İN AÇIKLAMASI – laboratuvarlarda MYO tıbbi laboratuvar veya patoloji laboratuvar teknikleri programları mezunu, – sağlık meslek lisesi tıbbi laboratuvar programı mezunlarının yanı sıra, (c) bendinde yer alan bölüm mezunları da çalıştırılabilecektir.Doktorlar, hemşireler, ebeler, değişik görevlerdeki sağlık memurları ve teknisyenleri ve laborantlar genellikle beyaz renkli önlük, üniforma ve kıyafeti tercih ediyor. Hatta bazı hastanelerde temizlikçiler, aşçılar ve hasta bakıcıları bile beyaz önlüklerle dolaşıyor.