AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Laboratuvar Teknisyeni olmak icin hangi bolum okunmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Laboratuvar Teknisyeni olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Laborant olmak amacı ile sağlık meslek yüksekokullarına bağlı olan eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler temelde iki yıllık bir tıbbi laboratuvar teknikeri önlisans bölümünden mezun olma şartı da bulunmaktadır.

2 yıllık laboratuvar Teknikeri ne iş yapar?​

2 yıllık laboratuvar Teknikeri ne iş yapar?
Laboratuvarda kullanılacak test cihazlarının kontrollerini yapmak, tahliller için gerekli numuneleri ve bunların analizleri için gerekli olan kimyasal sıvı ve karışımları hazırlamak, analiz sonuçlarını raporlamak, laboratuvar malzemelerinin bakımını ve temizliğini yapmak tıbbi laboratuvar teknikerinin görevleri …

Tıbbi laboratuvar teknikeri ne kadar maaş alır?​

Tıbbi laboratuvar teknikeri ne kadar maaş alır?
Laboratuvar Teknikeri maaşı ortalama aylık 5.250 – TL’dir. En düşük Laboratuvar Teknikeri maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 8.800 – TL’dir.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri iş imkanı var mı?​

Mezunlar bireysel olarak çalışma yetkisine sahip olmayıp özel sağlık veya kamu kuruluşlarında iş bulma imkanına sahiptirler.. Programın teorik ve bir kısım uygulamalı dersleri yüksekokul bünyesinde yapılırken, staj ve diğer uygulamalar G.Ü. Tıp Fakültesinde yapılmaktadır.

Laboratuvar Teknikeri nasıl olunur?​

Laboratuvar Teknikeri nasıl olunur?
Günümüzde laboratuvar teknikeri olmak adına herhangi bir sertifika programına gerek olmamaktadır. Teorik derslerin bir bölümü uygulamalı olarak yüksekokul ve ya bağlı bulunulan tıp fakültelerinde alınmaktadır. Sağlık meslek yüksekokullarında yer alan bu bölüm 2 yıllık bir önlisans eğitiminden oluşur.

Tıbbi laboratuvar teknisyeni nasıl olunur?​

Tıbbi laboratuvar teknisyeni nasıl olunur?
Tıbbi laboratuvar uzmanı olabilmek için meslek yüksekokullarının Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ön lisans programını tamamlamak gerekmektedir. Eğitim süresi 2 yıl olmakla birlikte staj zorunludur. Staj yapan öğrenciler, klinik laboratuvarlarda çalışmaktadır.
2 yıllık Tıbbi Laboratuvar Teknikleri nedir?​
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü son günlerde en çok merak edilen iki yıllık bölümlerden oldu. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, başlıca klinik biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizleri yapacak eleman yetiştirmektir.

Laboratuvar Teknikeri hangi laboratuvarlarda çalışabilir?​

Laboratuvar Teknikeri hangi laboratuvarlarda çalışabilir?
Tıbbi laboratuar teknikerleri, hastanelerde, tıp fakültelerinde, özel tahlil laboratuarlarında, diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzısıhha enstitülerinde ve gıda sanayii işletmelerinde çalışabilirler.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri nerede çalışır?​

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri nerede çalışır?
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı mezunları, tıbbi laboratuvar teknik personeli unvanıyla;
- Kamu hastaneleri, özel ve üniversite hastanelerinde,
- Tıp fakültelerinde,
- Özel tahlil laboratuvarlarında,
- Sağlık kuruluşları ve kliniklerde.
- Araştırma merkezlerinde,
- Hıfzıssıhha enstitülerinde,
- Gıda sanayi işletmelerinde,

Odyometri ne kadar maaş alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | EN YÜKSEK
Odyometrist | 2.820 | 4.730

Laborantın kan alma yetkisi var mı?​

Laborantın kan alma yetkisi var mı?
Tıbbi laboratuvar teknikeri/teknisyenleri, tüm kamu, özel, üniversite, asker hastanesi bünyesinde tıbbi laboratuvarlar ile özel tıbbi laboratuvarlarda çalışmaktadırlar. Laboratuvarı başvuran kişilerden usulüne uygun olarak klinik örnekleri alır. • Kan alma ünitesinde, kan alma işlemini yapar.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünü kimler tercih edebilir?​

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünü kimler tercih edebilir?
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, başlıca klinik biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizleri yapacak eleman yetiştirmektir. Sağlık Meslek lisesinin tıbbi laboratuvar bölümü mezunu öğrenciler bu programı tercih edebilirler.
 
Tıbbi laboratuvar teknikeri olabilmek için sağlık meslek yüksekokullarının Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği veya benzeri isimlerle anılan bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir. Bu bölüm genellikle 2 yıllık bir önlisans programıdır. Eğitim süresi boyunca laboratuvarlarda test cihazlarının kontrolünü yapmak, numuneleri hazırlamak, analizler için kimyasal sıvıları hazırlamak, analiz sonuçlarını raporlamak gibi görevleri öğrenirsiniz.

Tıbbi laboratuvar teknikerlerinin maaşları ortalama ayda 5.250 TL olarak belirtilmektedir. Bu rakam en düşük 2.826 TL ile en yüksek 8.800 TL arasında değişebilir. İş olanaklarına gelince, mezunlar genellikle özel sağlık kuruluşları veya kamu hastanelerinde iş bulabilmektedirler.

Tıbbi laboratuvar teknikeri veya teknisyeni olmak isteyenler için sertifika programları gerekli değildir. Teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı dersler de alınmaktadır. Staj da bu bölümde önemli bir yere sahiptir, çünkü öğrenciler stajlarını klinik laboratuvarlarda yapmaktadır.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü, klinik biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizleri yapacak elemanlar yetiştirmeyi amaçlar. Bu programı tercih etmek isteyenler genellikle sağlık meslek lisesi tıbbi laboratuvar bölümü mezunları olabilir.

Son olarak, laboratuvar teknikeri veya teknisyeni olarak çalışanlar genellikle hastanelerde, tıp fakültelerinde, özel tahlil laboratuvarlarında, sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzısıhha enstitülerinde ve gıda sanayi işletmelerinde iş imkanları bulabilirler.
 
Geri
Üst