AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Laboratuvar Bilgi Yonetim Sistemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi nedir?​

Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi, sağlık kurumlarında bulunan laboratuvar iş süreçlerini hızlandırarak verilerin eksiksiz bir şekilde işlenmesini ve sonuçlarının analiz edilmesini sağlayan bir sistemdir. Sağlık kuruluşlarında kullanılan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ile tam entegre ve uyumlu çalışmaktadır.
Laboratuvar sonuçlarını toplayan ve bu bilgileri doğrulayan bilgisayar tabanlı sistem nedir?
HBYS (Hastane Bilgi Yönetim sistemi) ve sisteme bağlı tüm laboratuvar, röntgen cihazları ile bütünleşik çalışıyor. Sisteme bağlı cihazlardan elde edilen tüm tetkikler (radyoloji sonuç raporları, diğer laboratuvarlar, tetkike yönelik girişimler, muayene, vb.)

Probel sistemi nedir?​

“Kağıtsız Hastaneler” yaklaşımı ile tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına sunmuş olduğumuz Hastane Bilgi Yönetim Sistemimiz idari, mali, tıbbi bilgilerin depolandığı, birimler arası ve dış paydaşlar olan Sağlık Bakanlığı’nın denetimindeki sistemlerle paylaşıldığı, veri alışverişinin yapıldığı bütünleşik bir sistemdir.
HBYS LBYS nedir?
LBYS yazılımımız Hastane ve Halk Sağlık Müdürlüğü merkez laboratuvarlarına özgü geliştirilmiştir. Bilgi işlem süreçlerinin daha kolay ve daha etkin kontrol edildiği, daha hızlı ve daha verimli iş akışının sağlandığı bir bilgi yönetim sistemidir.

HSYS sistemi nedir?​

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan Halk Sağlığı Yönetim Sistemi (HSYS) hizmete başlamış olup; HSBS(Halk Sağlığı Bilgi Sistemi) ve MBYS(Muayene Bilgi Yönetim sistemi) uygulamalarına erişim kapatılacaktır. HSYS’ye (https://hsys.saglik.gov.tr) adresinden erişilmektedir.
Anımsatma ve uyarı sistemi nedir?
Klinik anımsatma ve uyarı sistemleri hekim ve hemşireleri, yanıt vermedeki gecikmelerin kritik ola- bileceği olası ciddi durumlara karşı uyarmak için ge- liştirilmiş olan sistemlerdir (14).

Probel ne işe yarar?​

Kan alma sistemleri için özel ve karmaşık çağrı süreçlerini destekler. Cihazlardan alınan sonuçların yorumlanmasını sağlar. Tekil ve çapraz kontrollerle, sonuç doğruluğunun denetlenmesini sağlar. Biyokimya, Hematoloji, Hormon, Eliza,Kan Grubu, Bakteri tanımlama vb. cihazlar ile otomatik çalışır.
Probel kimin?
Sermayesi 23.333.500 TL olan şirketin %10’u Verusaturk ‘e aittir.

HBYS sisteminde bulunan PACS sistemi ne ise yarar?​

Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemleri (PACS) görüntülerin saklanması, geri çağrılması, dağıtımı ve sunumu için kullanılan yazılım ya da ağlara verilen isimdir.

Geri