AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Labirentektomi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Labirentektomi nedir?​

Labirentektomi: İç kulağın tamamen ortadan kaldırılmasıdır. İşitme fonksiyonu da kaybolur. Kimyasal olarak orta kulağa verilen ilaçlarla iç kulağın tahrip edildiği işlemler.

Betahistin ilaç ne işe yarar?​

Betahistin bir histamin analoğudur. Kulak labirentinde vazodilastsyona neden olarak kan akımını düzenlemekte ve endolenfatik basıncı düşürmektedir. Vertigo ataklarının süresini, sıklığını ve şiddetini azaltarak etki eder.
Furstenberg Diyeti: *Sıvı alımı kısıtlanmaz, bu- nunla birlikte çok fazla miktarda su tüketimi öneril- mez. *Sodyumdan zengin besin alımı kısıtlanır. *Tüm yiyeceklerin tuzsuz hazırlanması önerilir. *Yumurta, balık , et, ekmek, pirinç, makarna, meyve, sebze, süt, yağ, bal, şekerde kısıtlama yoktur.
Betaserc nedir ne işe yarar?
meniere sendromu dahil baş dönmesi semptomlu bazı hastalıklar için kullanılan ilaç…
Betahistin hangi grup ilaç?
3.1.Betahistin (Betaserc®, Vasoserc®, Vestibo®, Rotastin®): Vertigo tedavisinde sıklıkla kullanılan santral etkili bir histamin analoğudur.

Diürez testi nedir?​

Meniere hastalığı tanısında Gliserol veya Diürez testi önemlidir. Bu testte hastaya odiometri yapıldıktan sonra gliserol içirilir ya da diüretik yapılır. Daha sonra yapılan odimetride işitme kaybında düzelme görülmesi Meniere Hastalığı lehine değerlendirilir.

Betaserc ilaç günde kaç kez kullanılır?​

muadili vasoserc isimli ilaç olup iki ilacın da çalışma prensibi bilinmemektedir. teorik olarak betaserc ile antihistaminikler arasinda bir antagonizma beklenirse de, boyle bir etkilesim bildirilmemistir. “gunde 3 defa 1-2 tablet tercihen yemeklerle birlikte alinmalidir.
Meniere hastalığı olan bireyler yaygın olarak etkilenen kulakta baskı ya da işitsel dolgunluk hissederler. Meniere hastalığının belirti ve semptomları ataklar halinde gelip gider. Bir atağın ardından belirtiler ve semptomlar düzelir ve bir süreliğine tamamen ortadan kalkabilir. Bu atakların sıklığı zamanla azalabilir.
 
Geri
Üst