La Havle Ve La Kuvvete Duası ve Anlamı

SoruCevap

Yeni Üye
Büyük bir dua ve zikir olan la havle ve la kuvvete duası okumak çok faziletlidir. Birçok derde devadır. Bu dua sıkıntıda olan kul ile rahmeti sonsuz Rabbimizin arasında adeta bir köprü görevi görmektedir.

La Havle Ve La Kuvvete Duası Arapça Okunuşu
Görülen zulüm, afet, sihir, büyü, sıkıntıdan ve sayamayacağımız kadar birçok konuda bu dua çok faydalıdır. Bir kulun tek yapması gereken samimi bir kalp ile bu duayı yüce Mevla’sına ulaştırmaktır.

Zira bizim kulların hiç bir isteği Yüce Mevla’mız için güç değildir. Yüce Mevla’mız şüphe yok ki biz kullarını çok sevmektedir. Bu büyük dua ise Yüce Mevla’mızın yardımına güzel bir vesile olmaktadır. Şimdi bu güzel dua hakkında bilgiler verelim. La Havle Ve La Kuvvete duasının Arapça okunuşu şöyledir:

La Havle Ve La Kuvvete Duası Türkçe Okunuşu
Arapça metninin Türkçe okunuşu ise şöyledir:La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.

La Havle Ve La Kuvvete Duası Türkçe Anlamı
Bu güzel duanın anlamı ise şöyledir:“Bütün güç ve kuvvet, yalnızca en Yüce ve en Büyük olan Allah’ın (c.c.) yardımıyla elde edilir.”

Bir kul bu duayı okuyarak yüce Mevlamıza şunları ifade etmektedir:“Yüce Allah’ım! Senin sonsuz yardımın olmadan ben asla bir şey başaramam. Ve bu aciz günahkar kulunun senden başka dayanacağı, yardım dileceği hiç bir şey yoktur. Sen her şeye gücü yetersin, banada yardım eyle”.

La Havle Ve La Kuvvete Kaç Kere Okunmalı?
Bir çok İslam alimi bu büyük dua hakkında çeşitli uygulamalar belirtmektedir. La havle vela kuvvete duasının okuma adeti hakkında alimlerimiz tarafından en yaygın okunması tavsiye edilen şekli 1000 kere okunmak şeklindedir.

Tabi gönlümüzden geldiğince söyleyebiliriz. Zira duada en önemli olan şey duayı gönülden söylemektir. Gönülden geldiğince söylemekte ayrı bir güzellik vardır. Örneğin kişi sıkıntılı bir durum içerisinde veya sinirli bir hal içerisinde ise bu duayı okumalıdır. Bununla birlikte büyü, sihir, muska gibi şeylerden korkulduğunda da bu duayı okumak büyük fayda sağlayacaktır.

Sitemizde yer alan Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. başlıklı konudan istifade edebilirsiniz