AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

L plaka alirken nelere dikkat edilmeli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.721
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

L plaka alırken nelere dikkat edilmeli?​

L Plaka Alma Şartları
- Noterde L plaka işlemlerini yapmak için aracın ruhsat sahibi olmanız gerekiyor. Eğer ruhsat sahibi değilseniz, vekalet aldıktan sonra noter işlemlerini yapabilirsiniz.
- Servis taşımacılığı yetki belgesi ve aracın taşıt kartı yanınızda bulunmalı.

L plaka devri nasıl yapılır?​

L plaka devri nasıl yapılır?
Bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek plaka değiştirebilmek için sistem tarafından atanan plaka bilgisini ileterek onay yazısı aldıktan sonra, önce Trafik Tescil Bürosuna gidilmesi ve vergi dairesi tarafından verilen yazıyı teslim ederek eski plaka üzerinde ki düşümler yaptırılması gerekmektedir.

İstanbul servis plakaları ne kadar oldu?​

“Ticari Hat & Ticari Plaka > Servis Plakası”
İlan Başlığı | Fiyat | İlçe / Semt
OĞUZ OTOMOTİV LXX PLAKA ARAÇ TEMİN EDİLİR. | 136.500 TL | Bahçelievler Şirinevler
ŞİMŞEK TAKSİ’DEN L SERVİS PLAKASI | 140.000 TL | Bağcılar
L Plaka Hemen Devir Edilir # Dura Ticaret # | 135.000 TL | Kartal Orhantepe
SAHİBİNDEN ACİL SATILIK | 198.500 TL | Üsküdar Altunizade

Plaka tahdidi ne oldu?​

Plaka tahdidi ne oldu?
Plaka tahdidi başta İstanbul halkı olmak üzere bireysel taşımacı esnafını da mağdur etti. Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) konuyu yargıya taşıdı. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, plaka tahdidinin iptali yönünde karar verdi.
Araç alım satımı için şehir dışına çıkabilir mi?​
Ancak ticari yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların giriş çıkış yasağı kapsamındaki şehirlerden geçebilecek. Ancak zorunlu dinlenme molaları dışında konaklama veya duraklama yapamayacaklar.

Plaka nasıl askıya alınır?​

Plaka nasıl askıya alınır?
“C plakalı araç sahibi ticari faaliyetini durdurmak isteyebilir. Bu durumda almış olduğu İşletme İzin Belgesini teslim ederek, C Plakasının askıya alınması hususunda yetkili birimden alacağı askıya alma belgesi ile Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde plakasını askıya alabilir.
 
L plaka alırken ve L plaka devri yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Öncelikle noterde L plaka işlemlerini gerçekleştirebilmek için aracın ruhsat sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer ruhsat sahibi değilseniz, vekalet alarak noter işlemlerini yapabilirsiniz. Ayrıca servis taşımacılığı yetki belgesi ve aracın taşıt kartı da yanınızda bulunmalıdır.

L plaka devri işlemi yapabilmek için bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek plaka değişikliği için sistem tarafından atanan plaka bilgisini ileterek onay yazısı almanız gerekmektedir. Daha sonra Trafik Tescil Bürosuna giderek vergi dairesinden aldığınız onay yazısını teslim ederek eski plakada düşümler yaptırmalısınız.

İstanbul'da servis plakalarının fiyatları da değişkenlik gösterebilmektedir. Birkaç örnek vermek gerekirse; OĞUZ OTOMOTİV LXX PLAKA ARAÇ TEMİN EDİLİR için 136.500 TL, ŞİMŞEK TAKSİ’DEN L SERVİS PLAKASI için 140.000 TL, L Plaka Hemen Devir Edilir için 135.000 TL ve SAHİBİNDEN ACİL SATILIK için 198.500 TL gibi fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

Plaka tahdidi konusunda ise İstanbul halkı ve bireysel taşımacı esnafının mağdur olduğu bilinmektedir. Tüketiciyi Koruma Derneği tarafından yargıya taşınan konu üzerine İstanbul 14. İdare Mahkemesi, plaka tahdidinin iptali yönünde karar vermiştir.

Araç alım satımı için şehir dışına çıkabilme konusunda ticari yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların belirli şartlarda giriş çıkış yapabileceği ancak konaklama veya duraklama yapılmaksızın seyahat edilebileceği belirtilmektedir.

Son olarak, bir aracın plakasını askıya almak istenmesi durumunda C plakası olan araç sahibi, işletme izin belgesini teslim ederek askıya alma belgesi alabilir ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nde plakasını askıya alabilir. Bu işlem genellikle ticari faaliyet durdurulduğunda yapılmaktadır.
 
Geri
Üst